Met deze truc maak je je witte sneakers weer als nieuw

Fashion door Anjali

Ben jij gek op witte sneakers, maar merk je dat ze heel snel vies worden? Dan hebben wij dé perfecte lifehack voor jou. In een handomdraai maak jij jouw sneakers weer als nieuw!

Benodigdheden

 

  • Witte tandpasta
  • Vloeibaar afwasmiddel
  • Een oude tandenborstel
  • Een kommetje
  • Baking soda

Wat moet je doen?

Mix in een kommetje één eetlepel afwasmiddel, één eetlepel baking soda en één eetlepel tandpasta. Roer het mengsel met dezelfde lepel door elkaar tot het een soort pasta wordt. Pak vervolgens de oude tandenborstel en dip deze in het mengsel. Schrob hierna met de tandenborstel over de viezigheden en vlekken op je schoenen, en schrob dit mengsel extra hard op de zolen om de grijze vegen weg te werken. Deb vervolgens de schoenen schoon met een vochtige doek en de schoenen zijn weer als nieuw!

Andere opties

Andere manieren om je schoenen schoon te krijgen of te houden is bijvoorbeeld door ze in te (laten) spuiten met een vuilwerende coating. Deze kun je online of bij de schoenenwinkel kopen. Een andere manier is om de witte schoenen met een speciale schoenpoets-stift bij te werken: door deze stift komt er een dun waterdicht verflaagje over de schoenen, waardoor vlekken niet meer te zien zijn. Helpt dit allemaal niet? Bekijk of jouw schoenen in de wasmachine mogen en gooi ze in de was. Denk hierbij na of de schoenen van bijvoorbeeld katoen of polyester zijn, want suède en (nep)leer kunnen absoluut niet warm gewassen worden!