Oeps: slapen met een snurkende partner is slecht voor je gezondheid

Relaties door Anne-Fleur

Slapen met je partner: we hebben er een haat-liefde relatie mee. Hoewel samen knuffelen en kroelen in bed geweldig is, zijn andere dingen zoals te plakkerig zijn, te warm zijn, te weinig deken en te weinig ruimte hebben wat minder leuk. Een ding waar we ook écht niet meer mee kunnen: snurken. En wat blijkt? Een snurkende partner kan slecht zijn voor je gezondheid...

Een snurkende partner is slecht voor je gezondheid

We maken er soms weleens grapjes over tegen onze partners, maar het zou zo zijn dat slapen naast een snurkende partner echt ongezond kan zijn voor je. Uit een onderzoek is gebleken dat een snurkende partner hetzelfde effect op je bloeddruk zou hebben als bij het horen van een vliegtuig (wanneer je bij een luchthaven in de buurt woont).

The Independent - een Brits dagblad - ging met onderzoekers in gesprek. In dat gesprek vertelden deze researchers dat je bloeddruk met elke 5 decibel 0,66 mm omhoog gaat. And we all know: een (te) hoge bloeddruk is niet goed voor je gezondheid. Zo zijn er verhoogde risico's op onder andere hart- en vaatziektes, nierziektes, beroertes en dementie.

Samen slapen

Nu willen we natuurlijk niet zeggen dat slapen naast je partner die snurkt direct gaat zorgen voor nare ziektes, maar als je partner elke nacht met zijn toeter in je oor ligt te snurken, is dat voor je eigen gesteldheid misschien wat minder prettig. Vaak kan je partner er niet veel aan doen als 'ie snurkt, maar je zou samen wel voor eventuele oplossingen kunnen zorgen. Zo kun je kijken naar de verbetering van de luchtskwaliteit (met een ananasplant?) of het gebruik van snurkpleisters.

En anders zit er niets anders op dan uit elkaar gaan (grapje, natuurlijk).