Wil jij deze zomer een hot girl summer? Zo bereid je je voor

Vrije tijd door Maya Luz

De zomer staat weer voor de deur! Voor de meiden betekent dit natuurlijk maar één ding: hot girl summer! Een hot girl summer hoeft niet alleen maar te maken hebben met je lichaam, het is een mindset. Wil jij van zomer 2023 de beste zomer ooit maken? Zo bereid jij jezelf voor op je hot girl summer.

Lees ook: De leukste plekken in Nederland voor een zomers uitje

Heb een skincare routine

Hot girl summer gaat niet om hoe je eruit ziet, maar om hoe je je voelt van binnen. Confidence is key. En een van de dingen waarmee je je eigen zelfvertrouwen kunt boosten, is door middel van skincare. Begin nu alvast met het samenstellen van een fijne routine als je die nog niet hebt en voer deze dagelijks uit. En vergeet voor de zomer niet te investeren in goede SPF!

Ga regelmatig bewegen

Hierboven zeiden we al dat hot girl summer niet om je uiterlijk gaat, maar door te sporten ga je je wel goed voelen in je lichaam. Zoek een vom van beweging die jij leuk vindt. Ga bijvoorbeeld eens een stukje wandelen of fietsen, ga naar de sportschool of ga zwemmen. Het einddoel is je goed voelen in je lichaam, zodat jij zelfverzekerdheid uitstraalt tijdens jouw hot girl summer.

Krijg alles op orde

Dit klinkt misschien een beetje vaag, maar je leven op orde hebben geeft je zo veel meer rust tijdens jouw hot girl summer. Probeer alle stress van werk, thuis of school weg te werken voordat de zomer begint als dit mogelijk is. Natuurlijk kunnen er tussendoor altijd dingen gebeuren, maar als je met een gerust hoofd je zomer ingaat, kun jij je echt focussen op plezier maken. Ruim bijvoorbeeld eens je huis goed op voordat de zomer begint, organiseer al je (school)werk in mapjes en maak duidelijke planningen voor jezelf.

Draag kleren die jou gelukkig maken

Zelfverzekerdheid komt ook voort uit de kleding die je draagt. Om jou helemaal lekker in je vel te voelen deze zomer, is het dus van belang dat je kleding draagt waar jij je helemaal happy in voelt. Neem eens de tijd om je kledingkast uit te zoeken en om kritisch te kijken naar de items die je al hebt. Kom je items tekort? Dan kun je gezellig je besties vragen om gezellig mee te gaan shoppen!

Wees lief voor jezelf

Is zelfvertrouwen hebben voor jou een obstakel? Dan is het ook goed om eens een beetje extra lief voor jezelf te zijn voordat je hot girl summer begint. Spreek positieve woorden over jezelf uit, laat de negatieve opmerkingen achterwegen en behandel jezelf met liefde. Gun jezelf wat meer relaxmomentjes en doe aan self care. Hierdoor krijg jij het zelfvertrouwen dat je nodig hebt voor de beste hot girl summer ooit!

Lees ook: Zo zorg je ervoor dat je nooit meer last krijgt van je voeten tijdens een festival/concert