4x activiteiten waardoor je bewegen leuker vindt

Lichaam door Anjali

Is sporten niet jouw ding? Dan is het misschien een goed idee op zoek te gaan naar alternatieven. Er zijn genoeg activiteiten die sporten weer leuk maken, en wij hebben ideeën voor je opgedaan.

1. Touwtjespringen

Train je kuiten, billen, dijen en armen door je oude touw tevoorschijn te halen. Als we moesten kiezen tussen een kwartier touwtjespringen in de woonkamer of een half uur hard lopen in de regen, is de keuze snel gemaakt. Probeer ook of je alle trucjes van vroeger nog kan!

2. Hinkelen

Gebruik ongegeneerd stoepkrijt om een hinkelbaan te maken, en wanneer je geen stoepkrijt in huis hebt, tel dan de tegels en bepaal welke tegels bij de baan horen. Door te hinkelen activeer je de spieren in je benen, billen en buik, maar oefen je ook op stabiliteit en evenwicht.

3. Fietsen

Misschien fiets je al redelijk vaak, zoals de meeste Nederlanders dit doen. Naar de supermarkt, naar de trein of naar vrienden en familie. Je traint hiermee je been- en bilspieren, conditie en zet je lichaam aan tot vetverbranding, dus waarom neem je niet eens de touristische (langere) route?

4. Op je hoofd staan

Klinkt misschien gek, maar volgens yoga-aanhangers maakt ondersteboven staan je gelukkig! Je pakt hierbij je buikspieren, rugspieren, biceps en triceps aan. Daarnaast gaat er extra veel zuurstof naar je gezicht, waardoor je er meteen stralender uitziet.