Volgens je sterrenbeeld is dít je ideale bedtijd

Lifestyle door Anne-Fleur

Struggle jij - net als vele anderen - elke dag weer om de juiste bedtijd voor je mind & body te vinden? Niet zo gek, want het ligt er maar net aan wat voor jou lichaam werkt. Zo kan je om 20.00 uur in bed liggen, maar 's ochtends nog steeds onuitgerust wakker worden (en andersom). We've come to help, want blijkbaar staat je ideale bedtijd gewoon in de sterren geschreven.

Dit is je ideale bedtijd volgens je sterrenbeeld

Of je nu een morning person of een night person bent, voor iedereen werkt slapen anders. De een gaat hartstikke goed op maar vijf uurtjes slapen, terwijl de ander aan acht uur per nacht nog niet genoeg heeft. Maar, je ideale bedtijd heeft (volgens de sterren dan) ook te maken met wat voor sterrenbeeld je bent.

Je hebt vast weleens gehoord over de elementen in de natuur. Water, Vuur, Lucht en Aarde. Alle twaalf sterrenbeelden zijn ook hierin opgedeeld, en de beste bedtijd voor je karakter en sterrenbeeld wordt per element gerekend. We leggen het je hieronder haarfijn uit.

Watertekens - Kreeft, Schorpioen, Vissen

Omdat deze sterrenbeelden allemaal een connectie hebben met de maan, zijn de Kreeft, Schorpioen en Vissen echte nachtuilen. De ideale bedtijd voor deze tekens ligt dan ook zeker laat. Na twaalven is voor deze groep perfect, want rond deze tijd beginnen de sterrenbeelden pas echt te shinen. Reken maar op veel creativiteit en nieuwe ideeën rond dit uur, want dat is precies waar de Watertekens voor gemaakt zijn.

Vuurtekens - Ram, Leeuw, Boogschutter

Hoewel deze tekens het liefst laat opblijven door hun eeuwige avontuurlijkheid en energie, is het eigenlijk beter voor hen om wat vroeger onder het wol te kruipen. De Ram, Leeuw en Boogschutter zijn namelijk altijd bezig met van alles en nog wat, maar verliezen daardoor ook (nodige) rust. Een vaste avondroutine die hun wat kalmer maakt is dan ook erg handig om toch wat rust mee te pakken. Naar bed gaan tussen tien en elf uur is perfect voor de Vuurtekens.

Luchttekens - Tweelingen, Weegschaal, Waterman

Luchttekens zijn mega spontaan en hebben eigenlijk nooit een vaste bedtijd. Zij zien wel waar de avond hen brengt. Lekker luchtig, ontspannen en gezellig - een avond zoals hiervoor beschreven is voor de Tweelingen, Weegschaal en Waterman de perfecte avond. Deze tekens hechten waarde aan fijn tot rust komen voor het slapengaan, maar willen ook graag genieten van de avond. In bed stappen rond een uur of elf, twaalf, is dan ook ideaal. Zo hebben ze toch nog wat van de avond kunnen maken, maar kunnen ze ook genieten van hun heerlijke nachtrust.

Aardetekens - Stier, Maagd, Steenbok

Als er tekens zijn die graag stabiliteit en routine hebben dan zijn het de Aardetekens wel. Zij stappen graag uitgerust weer uit bed, dus een volle acht uur slaap is dan ook echt nodig voor de Stier, Maagd en Steenbok. Het maakt niet uit hoe laat ze naar bed gaan, als ze maar goed uitgerust weer wakker worden. Voor de Aardetekens is het hebben van een fijne night routine dan ook key, want een goed begin (de night routine), is het halve werk voor de volgende dag.