Met deze truc wordt je fiets minder snel gestolen

Lifestyle door Anjali

Het is de meste mensen in grote steden wel eens overkomen: je fiets is gestolen. Of je nu een extra hangslot hebt gebruikt of niet, niets weerhoud dieven ervan jouw stalen ros mee te nemen.

De gouden tip

Het maakt niet uit wat voor type fiets het is, fietsendieven weten er wel raad mee. Zonder al te veel moeite knippen ze een normaal slot of extra dik kettingslot onopgemerkt door,en is je fiets weg én sta jij met handen in je haren je parel op twee wielen te zoeken. De gouden tip, afkomstig van ex-fietsendieven, zit hem in de plek waar je het slot in je wiel steekt. Zorg ervoor dat je het slot naast het ventiel vastmaakt, het is dan namelijk een stuk moeilijker om de fiets te jatten zonder het ventiel te raken, waardoor je sneller een lekke band kunt krijgen. Iedereen heeft een hekel aan een lekke band, en fietsendieven zijn geen uitzondering.

Zo wordt jouw fiets niet gejat

Een korte samenvatting: Zet je fiets op slot, en zorg ervoor dat het slot tussen de spaken bij het ventiel dicht zit. Check het voor de zekerheid twee keer, want zo zie jij hopelijk je fiets gewoon weer terug!