Meghan Markle: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Meghan, ook wel Hertogin van Sussex, is een voormalige Amerikaans actrice. Maar vooral ook de echtgenote van de Britse prins Harry, de jongste zoon van koning Charles III en Diana Spencer.

Over Meghan Markle

Volledige naam
Rachel Meghan Markle
Geboortedatum
4 augustus 1981 (leeftijd 42 jaar)
Geboorteplaats
Canoga Park, Los Angeles, Californië, Verenigde Staten
Huidige woonplaats
Montecito, Californië
Relatiestatus
Meghan is getrouwd met Harry van Sussex

Achtergrondinformatie

Bij het grote publiek is Meghan Markle vooral bekend geworden door haar rol als Rachel Zane in de advocatenserie Suits.

Jeugd

Meghan is de dochter van Doria Loyce Ragland, een Afro-Amerikaanse moeder, en Thomas Wayne Markle, een vader met zowel Ierse als Engelse afkomst. Begin jaren ‘90 won haar vader 750.000 dollar in de Californische staatsloterij waardoor hij vader voor zijn dochter de beste opleidingen van dure privéscholen kon bekostigen. Zo ging ze naar Northwestern University en behaalde daar bachelortitels in de podiumkunsten en internationale betrekkingen. Daarna werkte ze ook nog enige tijd op de Amerikaanse ambassade in Buenos Aires.

Carierre

Meghan maakte in 2002 haar televisiedebuut als actrice met een gastrol in de soapserie General Hospital.  Hierna volgden rollen in onder andere Century City, The War at Home, Without a Trace, CSI: NY en Castle en in films als A Lot Like Love en Remember Me. Nice to know: ze was ook een van de koffertjesdragers in de Amerikaanse versie van Deal or No Deal. In 2011 ging ze de rol van Rachel Zane spelen in de advocatenserie Suits. De serie waar ze ook de meeste bekendheid mee verwierf.

Vermogen Meghan Markle

Het vermogen van Meghan Markle is niet bekend.

Instagram Meghan Markle

Bekend van

Liefdesleven

Voordat ze met Harry trouwde, was Meghan al eens getrouwd geweest. Vanaf 2004 was ze samen met Trevor Engelson, in 2013 gingen zij uit elkaar. Een paar jaar later, In november 2016 kwam officieel naar buiten dat Meghan een relatie met de Britse prins Harry had. Een jaar later werd publiek gemaakt dat het paar zich eerder die maand verloofde.

Op 19 mei 2018 trouwde Meghan met Harry. Na de plechtigheid werd Meghan prinses van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, hertogin van Sussex (Her Royal Highness The Duchess of Sussex) en kreeg ze ook nog de eretitels Countess of Dumbarton en Baroness Kilkeel.

In mei 2019 werd hun eerste kind geboren, een zoont met de naam Archie Mountbatten-Windsor. Twee jaar later, in 4 juni 2021 beviel Meghan van een dochter, Lilibet Mountbatten-Windsor.

In 2020 besloten Meghan en Harry de koninklijke taken te beëindigen en het Verenigd Koninkrijk te verlaten. Na een tijdje in Canada te hebben gewoond ging het stel in Los Angeles wonen.

Meghan verkreeg na haar huwelijk de titel Hare Koninklijke Hoogheid (HRH). Deze gaf ze door dit alles op. De titel van hertogin mocht ze wel behouden.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Meghan Markle

Met wie was Meghan eerder getrouwd?

Vanaf 2004 was Meghan samen met acteur en producer Trevor Engelson. Ze trouwden in september 2011 en gingen uit elkaar in augustus 2013.

Wat heeft Meghan gestudeerd?

In 1992 begon Meghan aan de middelbare school op de Immaculate Heart High School. Een katholieke privéschool voor jonge vrouwen. Daarna volgde ze de opleidingen Theatre en International Relations op de Northwestern University in Evanston, Illinois.

Wie hielp Meghan en Harry?

Filmmaker Tyler Perry hielp Meghan en Harry naar Californië te verhuizen. Hij had contact met hen opgenomen om hen een veilige haven te bieden toen het hele koninklijke drama explodeerde.

Hoeveel geld hebben Harry en Meghan gekregen voor hun Netflix documentaire?

Netflix heeft naar verluidt 95 miljoen euro betaald voor de Netflix serie.

Wat is er gebeurd tussen Meghan en Kate?

Meghan zou Kate aan het huilen hebben gemaakt. De ruzie zou zijn gegaan over de lengte van Kate's dochter prinses Charlottes zoom en de lengte van de jurk. In een interview met Oprah gaf Meghan aan dat dit echter precies andersom zou zijn geweest.

Wat voor werk doet Meghan?

In 2020 richtten Meghan en Harry een multimediabedrijf op, genaamd Archewell Inc. In 2022 begonnen zij de podcast Archetypes op Spotify met bekende gasten zoals Serena Williams en Mariah Carey.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)