Heftig: Sam (48) ontdekt hersentumor tijdens het boodschappen doen

Vrije tijd door Jennifer

Iedereen heeft weleens zo'n The Sims-moment, waarop het lijkt alsof je volgende taak uit je geheugen wordt gehaald. Ineens weet je niet meer, wat je wilde doen. Het lijkt een onschuldig iets, maar dat was niet het geval bij de 48-jarige Sam. Zij heeft blijkbaar een hersentumor.

Black-out in de supermarkt

Alsof de ziekte kanker al niet heftig genoeg is, wordt het nog erger als de ziekte 'uit het niets' op je afkomt. Op een dag in 2019 ging Sam gewoon even, zoals veel mensen, boodschappen doen bij de lokale supermarkt. Deze plek vol eten en dagelijkse behoeften bleek helaas de plek, waar Sams battle tegen kanker begon. Tijdens het boodschappen doen vergat Sam op een gegeven moment, waarom ze überhaupt in de supermarkt was. Ze kreeg echt een volledige black-out en liep uiteindelijk dan ook met lege handen naar buiten.

Kwaadaardige hersentumor

Na het geheugenverlies in de supermarkt ging alles snel voor Sam. Tijdens een gesprek met een specialist ontdekten ze dat Sam mogelijk een kleine beroerte had. Ze onderging een MRI-scan, waaruit nogal slecht nieuws naar voren kwam. In haar hersenen leefde een groot gezwel. Natuurlijk werd deze direct verwijderd via een operatie, alleen werd het nieuws daarna nog slechter. Sam had een zeldzame, kwaadaardige hersentumor. "Ik had geen idee wat het hebben van een hersentumor betekende," vertelt ze aan het Engelse Mirror.

Nou, het betekende dat ze naast de operatie nog een hoop bestralingen kreeg en een jaar lang chemotherapie. Ook zit ze levenslang vast aan de pijnstillers en moet ze zich regelmatig laten checken. Helemaal niet fijn, maar desondanks probeert Sam - moeder van twee kinderen - wel van het leven te genieten. Haar toekomst is onzeker, dus ze geniet van elke dag. "Het gaat niet om het maken van een bucketlist," zegt ze. "Het gaat over leven in elk moment, die we samen mogen doorbrengen."

Hardloop challenge

Niet alleen geniet Sam nog volop van het leven, ook doet ze in de maand mei mee aan een speciale hardloop challenge. Met deze challenge hoopt ze geld op te halen voor Brain Tumour Research. Tijdens de challenge moet ze binnen een maand een marathon rennen van ongeveer 42 kilometer. Gelukkig krijgt ze daar steun bij van haar tienerdochter. Samen met haar en hun hondje Woody proberen ze de marathon uit te rennen. Amazing!

Lees ook: Zo gaat het nu met Jip uit Over Mijn Lijk: "hersentumor is stabiel"