Makkelijk en snel: zelf ijskoffie maken

Vrije tijd door Lien

Dit drankje biedt de verkoeling waar je als koffielover op zoek naar bent tijdens een warme lentedag. En: een ijslatte is helemaal niet zo ingewikkeld om te maken. Genoeg redenen om het eens te proberen. We hebben hieronder een receptje voor je uitgewerkt.

Ijskoffie maken

Dit drankje wordt nog wel eens verward met een frappuccino, maar bevat veel minder calorieën. Een frappuccino is namelijk meer een milkshake, terwijl een ijskoffie vaak enkel uit koffie, ijsblokjes en melk bestaat. Dat maakt ‘m dan ook zo simpel om te maken! Zie hieronder het recept.

Ijskoffie recept

Ingrediënten

-      Een kop vers gezette, afgekoelde koffie

-      50 ml (plantaardige) melk

-      Ijsblokjes

Bereiding

Zet een kopje koffie naar de sterkte die je zelf fijn vindt. Laat ‘m eventjes afkoelen en giet ‘m vervolgens in de blender. Daar voeg je dan een aantal ijsblokjes aan toe, hoeveel je zelf wilt. Voeg ook de melk eraan toe en blend alles tot een soepel geheel.

Je kunt er ook voor kiezen de ijsblokjes pas daarna toe te voegen of de melk van tevoren op te schuimen. Of misschien wil je wat meer zoetigheid toevoegen, zoals vloeibare karamel of suiker. Genoeg mogelijkheden om het drankje helemaal te maken naar hoe je ‘m zelf wilt.

Ook interessant: ken jij deze datingtermen al?