4x spullen in je huis die veel geld waard zijn

Vrije tijd door Anjali

Ben jij na de voorjaarsschoonmaak spullen tegengekomen die je weg wilde doen? Let dan goed op, sommige dingen die je al jarenlang in huis hebt zouden namelijk zomaar eens veel geld kunnen opleveren.

1. Analoge camera's 

Een jackpot is het niet, maar analoge camera's kunnen zomaar een bedrag van rond de 150 euro opleveren. (Hobby)fotografen zijn namelijk dol op deze analoge modellen en willen hier best een zakcentje voor betalen. Als jij je bedacht had dat je je oude camera beter weg kon doen omdat je tegenwoordig toch altijd je telefoon gebruikt, kun je hier misschien iets mee verdienen. Vergeet het oude rolletje er niet uit te halen en te ontwikkelen, misschien vind je nog oude herinneringen terug.

2. Parfumflesjes

Parfum ruikt niet alleen heel erg lekker, de flesjes zien er vaak ook nog eens leuk uit. Bewaar jij de daarom ook alrijd terwijl ze allang leeg zijn? Gooi ze dan niet weg tijdens het opruimen. Er worden veiligen georganiseerd voor dit soort parfumflesjes. Daarbij hoeft er geen parfum meer in te zitten, het draait namelijk echt alleen om de flesjes. Er wordt hier gekeken naar de vorm, het glas en de maker van de flesjes, dus wie weet verdien je er nog iets aan.

3. Boeken

Zoek je boekenkast eens uit, er kunnen namelijk zeldzame uitgaves en eerste drukken van boeken tussen kunnen zitten. De allereerste druk van Alice in Wonderland van Lewis Carroll kwam bijvoorbeeld in 1865 uit en is nu zo'n twee miljoen dollar waard. Dat je deze nou net niet in je kast hebt staan begrijpen we, maar ook de eerste druk van Harry Potter en de Steen der Wijzen of de trilogie van The Lord of the Rings kunnen heel veel geld opleveren.

4. Speelgoed

Heb jij ook nog wat speelgoed op zolder liggen? Zoek dan even goed uit of dit iets waard kan zijn, LEGO, Barbies en Furby's leveren namelijk best wat geld op. Er zijn verschillende manieren waarop je deze items kunt verkopen, namelijk op speciale websites, veilingen en beurzen. Zo ging de duurste Barbie bijvoorbeeld weg voor meer dan 270.000 euro, en een Furby in de verpakking kan 600 tot 900 euro opleveren. LEGO wordt zowel per doos als per onderdeel verkocht, en de prijzen verschillen enorm, maar het is het altijd waard om het even op te zoeken.