Zo maak je thuis de lekkerste budgetproof cocktails

Vrije tijd door Maya Luz

Cocktails, wie houdt er nou niet van? Deze drankjes zijn natuurlijk hartstikke lekker, maar kosten vaak ook niet niks. Cocktails bestaan vaak uit een lange lijst ingrediënten en dure likeuren. Ben jij op zoek naar een lekkere budgetproof cocktail om thuis te maken? Dit zijn onze favorieten.

Lees ook: Dit is dé festival lifehack voor iedereen die niet van bier houdt

Mimosa

Een Mimosa is misschien wel een van de meest simpele cocktails ooit! Heb jij nog een goedkoop flesje prosecco staan? Dan is dit de perfecte kans om deze te gebruiken. Mix je prosecco met een beetje sinassappellikeur en sinassappelsap. Voeg meer alcohol toe voor een sterkere cocktail en meer sinassappelsap voor een wat milder drankje. Je kunt deze cocktail ook gemakkelijk omtoveren naar een Bellini door simpelweg de sinasappel om te wisselen naar perzik.

Shandy

Een Shandy is de perfecte simpele cocktail voor bierliefhebbers. Het is een heerlijke verfrissende cocktail die perfect is voor een warme zomerdag. Voor deze cocktail heb je limonade nodig. Je kunt zelf verse limonade maken, of limonade kopen bij de supermarkt. Meng dit vervolgens met je favoriete bier (dat zeker niet duur hoeft te zijn) en je hebt een heerlijke cocktail!

Margarita 

Een Margarita is een erg bekende en populaire cocktail. Dit drankje is erg simpel om zelf te maken en je hebt er ook maar weinig ingrediënten voor nodig. Hiervoor heb je tequila, triple sec en limoensap nodig. De cocktail is natuurlijk het lekkerst wanneer je deze maakt met likeuren van hoge kwaliteit. Maar als je een goedkopere versie samenstelt, is deze alsnog ontzettend lekker! Een Margarita is ook een cocktail met veel variaties. Wees dus creatief en voeg zelf nog een heerlijk smaakje toe om de cocktail helemaal eigen te maken.

Royal Tea

Hou jij van thee? Dan is deze cocktail echt iets voor jou. Een Royal Tea maakt gebruik van Earl Grey thee en gin. De cocktail kun je vervolgens wat extra smaak geven door citroensap en suiker toe te voegen. Deze cocktail is het lekkerst als je deze koud serveert. Maak daarom een kopje thee en zet deze eventjes in de koelkast om af te koelen. Voeg vervolgens ijsklontjes toe aan je cocktail en genieten maar!

Moscow Mule

Tot slot hebben we nog een andere populaire cocktail, namelijk de Moscow Mule. Hiervoor heb je Ginger Ale nodig. Dit combineer je met een beetje vodka en limoensap. De vodka hoeft voor deze cocktail opnieuw niet duur te zijn om ervan te kunnen genieten.

Ook interessant: Meer wijnkennis opdoen? Zo word jij een ware wijnexpert