Ken jij deze datingtermen al?

Single & daten door Lien

Houd jij al die afkortingen en woordjes nog bij? Het worden er inmiddels zoveel en er duiken steeds weer nieuwe woordspelingen op. Gelukkig kun je met dit lijstje je kennis even opfrissen. Van bad pancake tot groundhogging: dit zijn alle nieuwe datingtermen op een rij.

Gen Z datingtermen

Ooit waren datingtermen makkelijk te doorgronden, totdat Gen Z's allerlei woordspelingen het leven in riepen. Er worden geregeld nieuwe woordjes bedacht voor allerlei veelvoorkomende of herkenbare situaties. Deze kunnen erg verwarrend zijn als je niet weet wat ze betekenen. Lees hieronder meer over een paar woordjes die de laatste tijd steeds vaker opduiken.

Bad pancake

Deze term doet een beetje denken aan het welbekende fenomeen dat de eerste pannenkoek die je bakt altijd mislukt. Of het daarmee te maken heeft? Yes. De term is ervan afgeleid en de betekenis is dan ook niet geheel onvoorspelbaar. Volgens de bad pancake theorie is de eerste liefde na een serieuze relatie gedoemt om te mislukken. Het gaat hierbij dus niet om je allereerste love, maar degene met wie je na een break-up aan het daten bent.

Exting

Appen met je ex, dat is wat exting betekent. Dit is iets wat vaak voorkomt en vandaar dat er een heuze naam aan is gegeven. En misschien dat jij het ook wel eens hebt gedaan. Dit kan om allerlei redenen gebeuren: nieuwsgierigheid, onopgeloste gevoelens of zelfs wraak. Wat de reden ook is, het helpt niet echt om dingen af te sluiten. Dus, voorkom dat je jezelf weer onderdompelt in heftige emoties en laat die ex voor wat het is. 

Groundhogging

Deze term staat voor een situatie waarin je keer op keer met eenzelfde soort persoon date. Misschien ga je onbewust telkens voor hetzelfde type die eigenlijk een beetje toxic voor je is. Wanneer je dit eenmaal doorhebt, kun je gelukkig verandering in dit patroon brengen. Geef een ander soort persoon een kans: misschien is hij of zij een verrijking in je dating life en de perfecte remedie tegen groundhogging.

Ook interessant: alles wat je wilt weten over slow dating