Alles wat je wilt weten over slow dating

Single & daten door Lien

Er duikt een nieuwe datingtrend op: slow dating. Het zou de kwaliteit van je connecties bevorderen en de duur ervan verlengen. Genoeg reden om eens diep in deze trend te duiken. Hieronder hebben we alles wat je erover wilt weten voor je op een rijtje gezet.

De trend ‘slow dating’

Slow dating staat voor ‘langzaam daten’, dus de naam verraadt al meteen waar het om gaat. Juist, daten zonder haast. Het rustig aan doen. Je neemt de tijd om de ander te leren kennen. Dit helpt om 'chemieblindheid' te voorkomen: het fenomeen wanneer je een sterke chemie voelt, maar eigenlijk op andere gebieden geen connectie met de ander ervaart.

Wat houdt het in?

Als je ‘slow’ date leg je in eerste instantie je focus meer op de connectie met de ander, dan dat jullie gelijk het bed in duiken. Dus voordat het fysieke een grotere rol gaat spelen, verdiep je je in die persoon en bouwen jullie een band op. Liefhebbers van deze trend hebben geen behoefte aan zoveel mogelijk matches. In plaats daarvan worden diepgaande connecties belangrijker geacht. Iets met kwaliteit boven kwantiteit.

Heb je iemand gevonden met wie je die connectie voelt? Dan ontstaat er vuurwerk die boven het enkel fysieke niveau uitstijgt.

Ook interessant: inspiratie: 20 vragen voor diepere gesprekken