Wat is een 'swouple'? Alles wat je wil weten over de nieuwste datingterm

Single & daten door Jennifer

Tegenwoordig ontstaan een heleboel relaties via de datingapps zoals Tinder, Bumble en Fruitz. Om koppels een handje te helpen, heeft laatstgenoemde nu een nieuwe datingterm bedacht. Misschien vind je het ook irritant, wanneer iemand weer vraagt 'waar jullie elkaar hebben ontmoet'. Elke keer vertellen dat dit via een datingapp is gegaan, is eigenlijk niet ideaal. Waarom is daar niet gewoon een woord voor? No worries, dat dacht Fruitz ook en daarom bedachten ze een term: swouple.

Lees ook: De 11 types die je tegenkomt op datingapps

Swouple: wat is dat?

Niet iedereen heeft geluk, dat hij/zij de juiste persoon vindt via een datingapp. Grote kans dat je eerst een heleboel mensen tegenkomt, die helemaal niet in zijn voor een serieuze relatie. Gelukkig bestaan daarnaast ook nog een hoop mensen, die wél de liefde van hun leven proberen te vinden via de swipemethode.

Misschien ben jij zo iemand en heb je je partner inderdaad ontmoet via een datingapp. Het kan dan vervelend zijn om continu te moeten vertellen, 'dat jullie elkaar hebben ontmoet via een datingapp'. Alleen al deze zin bestaat uit een heleboel woorden en dan komen er daarna waarschijnlijk nog een heleboel vragen achterna. Zucht. Nou, dankzij datingapp Fruitz kun je jullie relatie nu gewoon benoemen met één enkel woord. Zij hebben een nieuwe datingterm ontwikkelt voor alle koppels, die elkaar via een datingapp hebben ontmoet. Vanaf nu heten zij een swouple. De nieuwe datingterm is een mengeling van de Engelse woorden swiping en couple. Aha!

Liefde ontmoeten via datingapp

In de huidige digitale samenleving kun je de datingapps gewoon niet meer wegdenken. Een heleboel mensen op de wereld, en ook in Nederland, geloven wel in de kracht van datingapps. Je hebt ook veel verschillende soorten datingapps, die zijn gericht op verschillende soorten mensen en wensen. Datingapp Fruitz is trots dat ze nu de datingterm swouple mogen introduceren. In een persbericht zeggen ze: "Wij vonden dat het tijd werd voor één woord dat deze moderne liefde omschrijft." Daar zijn we maar al te blij mee! Hopelijk ontstaan er nog een heleboel happy swouples.

Lees ook: Dit is hoe je diepgaande gesprekken kunt voeren op een datingapp