De 11 types die je tegenkomt op datingapps

Single & daten door Juliët

Het leven van een single lady in 2022 gaat niet over rozen. Zit je op datingapps in de hoop je prins(es) op het witte paard tegen te komen? Good luck, onderweg kom je allerlei trollen, geesten en ander gespuis tegen. Kijk uit voor de volgende types...

1. Fitnessdude

Deze man is niet weg te slaan uit de gym, het is zijn tweede thuis. Hij pronkt graag met zijn opgepompte borstkas in het bijzijn van vrouwtjes. Zijn profiel bestaat uit gymselfies en de foto’s in de badkamerspiegel waar zijn gains goed te bewonderen zijn. In zijn beschrijving zal hij ook met vetgedrukte woorden omschrijven, hoe vaak hij gewichten staat te heffen in de gym. Niet één keer, nee wel vijf keer.

via GIPHY

2. De stalker

De stalker kennen we vast allemaal wel. Telkens maar nieuwe berichten sturen, terwijl je op vorige berichten niet eens antwoordde. Hij of zij begint je steeds vaker lastig te vallen. De hints dat je niet geïnteresseerd in hem of haar bent, pikt diegene nog niet zo goed op. De persoon kan zelfs kwaad worden, omdat je niet snel genoeg reageert. Er zit niets anders op dan: blokkeren!

via GIPHY

3. De cheater

Aan zijn of haar partner heeft diegene niet genoeg. Deze persoon is op zoek naar nog een extra pleziertje en gaat de aandacht verdelen onder meerdere vrouwen of mannen. Deze persoon zal misschien nooit echt met je afspreken, maar wel zijn of haar flirty kant laten zien. Dat diegene een cheater is, ziet die zelf niet in.

via GIPHY

4. De grapjas

This is a keeper! Deze man of vrouw staat altijd klaar met de meest hilarische openingszinnen of woordgrappen. Oftewel een echte grapjas. Hij of zij laat je lachen, als je de berichtjes opent op je mobiel. De grijns is niet meer van je gezicht weg te krijgen. Dit is een goed teken!

via GIPHY

5. Friends with benefits

Seks, seks en nog meer seks. Meer wil diegene niet van je weten. Je bent goed voor de seks en dat laat hij of zij vanaf het begin meteen duidelijk weten. Heb vooral niet te veel verwachtingen, want dat gaat je kwetsen. Ben je zelf ook in voor een wilde nacht zonder romantische insteek? Lekker doen. Zo niet, run!

via GIPHY

6. De egostreler

Deze persoon gebruikt de datingapp alleen om zijn of haar persoonlijkheid een boost te geven. Je zal je erover verbazen hoeveel mannen en vrouwen dit doen. Hij of zij zal nooit uit zichzelf een gesprek starten en laat staan met je daten. Deze persoon wil alleen weten hoeveel mannen of vrouwen hij of zij naar rechts kan swipen. Een echte egostreler dus.

via GIPHY

7. De trol

Deze man ziet een datingsapp vooral als iets waar die al zijn seksuele fantasieën kan uiten. Hij laat binnen het eerste gesprek al woorden als ‘trio’ of ‘favoriete standje’ vallen. Nog geen paar minuten later ontvang je de eerste dick pics al. Ja, daar zitten we nou ook niet op te wachten. Hij denkt dat indruk maakt, maar in plaats daarvan denken wij: delete!

via GIPHY

8. De ware 

Hij of zij is vanaf het allereerste moment al over zijn of haar oren verliefd op je. Deze persoon valt meteen op. Hij of zij toont veel belangstelling en stuurt uitzichtzelf appjes. Ook toont deze persoon initiatief. Deze persoon wil jou zo snel mogelijk in real life ontmoeten. Hij of zij is meteen to the point. Voordat je het weet hebben jullie een vaste relatie en wie weet woon je samen of ben je getrouwd. Thanks datingapp!

via GIPHY

9. Cynist

Jij gooit je charmes in de strijd en deelt iets een persoonlijk detail. Je krijgt van je match meteen een berichtje terug. Alleen is deze reactie zo cynisch als het maar kan. Wat is zijn of haar bedoeling hiermee? Af en toe is dit leuk, maar het kan op een gegeven moment ook klein beetje vervelend worden.

via GIPHY

10. De ghost

Een ghoster kan je hart breken. Hij of zij geeft je namelijk het gevoel dat je samen een band aan het opbouwen zijn. Toch blijft het ineens stil vanaf de andere kant. Je krijgt het gevoel dat je wat fout hebt gedaan, maar dat is niet het geval. Ghosters staan bekend om het even verschijnen en dan uit het niets te verdwijnen.

via GIPHY

11. De rebound zoeker

Deze persoon komt net uit een relatie en is direct uit op iets nieuws. Even rondneuzen op de app om het gat van zijn of haar ex op te vullen. Eigenlijk is deze persoon nog helemaal niet klaar voor een nieuwe relatie, waardoor jullie geen schijn van kans op een relatie hebben. Wanneer jij wel op zoek bent naar iets vast, komt je deze persoon liever niet tegen op de app.

via GIPHY