Mousse, spray of poeder: dit is de beste droogshampoo

Haar door Chloe

Als er iets is waar we niet zonder kunnen dan is het wel droogshampoo. Dit middeltje scheelt ons zo veel tijd en gedoe. In plaats van uitgebreid je haren wassen kan je met een beetje droogshampoo gewoon weer één of twee dagen vooruit. Maar ook droogshampoo heb ik in meerdere vormen. Zo heb je een spray, mousse en zelfs een poeder. Welke van deze droogshampoo's het beste is voor je haar vertellen wij je.

Mousse, spray of poeder droogshampoo

Droogshampoo's kan je dus in verschillende vormen kopen. Wat de beste variant voor jou is, hangt af van waar je naar op zoek bent. Wil je alleen dat je haar minder vet is of wil je ook meer volume in je haar? Afhankelijk van wat je gewenste resultaat is, kan je dus kiezen uit een mousse, spray of poeder droogshampoo. 

Droogshampoo spray

Een droogshampoo spray is de meest populaire vorm van droogshampoo. Dit is een simpele manier om het wassen van je haar nog even uit te stellen. 's Morgens spray je er even wat in, nog even inmasseren en het is alsof je net uit de douche komt. Door een spray droogshampoo wordt je haar voelbaar dikker en krijgt je haar meer textuur. Hierdoor creëer je ook gelijk meer volume.

Droogshampoo poeder

Naast een spray, kan je ook gebruik maken van een poeder variant. Als je dit koopt moet je wel even opletten dat je het juiste product aanschaft. Je hebt namelijk ook een volume poeder, maar die heeft niet dezelfde werking als een droogshampoo. Een poedervorm heeft bijna hetzelfde effect als een spray, maar voelt wat lichter aan. Je brengt deze poeder aan bij je aanzet en masseert het vervolgens goed in. Als je meer volume in je haar wilt kan je de poeder opbouwen in lagen.

Droogshampoo mousse

Als laatste kan je ook nog kiezen voor een mousse. Ook dit werkt ideaal als je meer volume in je haar wilt. Ook een mousse zorgt voor een lichtgewicht versteviging van je haren. Je brengt de droogshampoo in principe hetzelfde aan als een normale mousse. Dit werkt vooral goed voor mensen met dun en fijn haar. Je haar wordt namelijk zichtbaar voller en krijgt meer textuur, zonder dat het verzwaard wordt.