4x manieren om iets liefs voor een ander te doen

Lifestyle door Anjali

Iets liefs doen voor een ander hoeft niet alleen op speciale dagen, zoals verjaardagen of feestdagen. Vaak is een spontane goede daad leuker dan een verwachte. Daarom hebben wij een aantal manieren om iets liefs te doen voor een ander voor je op een rijtje gezet.

1. Stuur een kaartje

Gewoon zomaar, omdat je om iemand geeft en niet zonder iemand zou willen zijn. Je hoeft niet altijd een reden te hebben om een kaartje te sturen, en het is veel persoonlijker dan een appje. Hoe leuk zou jij het vinden om zelf een handgeschreven kaartje in de bus te krijgen?

2. Doneer geld

Kies een goed doel uit dat zich inzet voor dingen die jij belangrijk vindt en doneer een klein bedrag aan dit goede doel. Haal een weekje geen koffie 'to go', en gebruik dit geld om te doneren. 

3. Geef spullen weg

We hebben allemaal wel spullen die we niet meer gebruiken of kleding die we niet meer dragen. Er zijn genoeg mensen die het financieel wat minder hebben, dus bied je spullen aan op Facebook, vraag rond wie er wel wat hulp kan gebruiken of doneer het aan de lokale kringloopwinkel. Jij zult je spullen niet eens missen, terwijl een ander er misschien niet zonder kan!

4. Doneer voedsel

Boodschappen die je eigenlijk nooit gebruikt, maar kocht omdat het in de aanbieding was, kun je beter doneren aan de voedselbank. Hierdoor zullen mensen die het minder breed hebben ervan kunnen genieten, in plaats van dat het achterin je keukenkastje belandt. Je kunt ook goed om je heen kijken, en het persoonlijk weggeven aan kennissen. Daarnaast kun je ook eten of drinken doneren aan daklozen op straat: de meesten zijn erg blij met een broodje en een kopje koffie!