Deze woorden googelden we het meest in 2021 (en dit betekenen ze)

Lifestyle door Elsemieke

Van repten opzoeken tot het antwoord op de meest willekeurige vragen die er maar zijn checken: we zochten ons altijd helemaal suf in google. Omdat het weer het einde van het jaar is heeft Year in Search weer een lijstje verzameld met de gezochte woorden in de zoekmachine. Nummer één verrast ons eerlijk gezegd niet echt. 

Deze woorden Googelden we het meest in 2021

'Avondklok' en: 'testen voor toegang': het zijn een paar opvallende vragen die Nederlanders in het afgelopen jaar vaak aan de zoekmachine Google hebben gesteld. Dus kwam de zoekmachine woensdag met haar eigen jaaroverzicht: 'Een Year in Search'. Hoewel we ons wat af zochten, waren sommige termen dit jaar een stuk populairder dan vorig jaar. Year in Search heeft op een rij gezet wat ons in 2021 op Google het meest bezighield. Het gaat hierbij om de woorden die trending waren en dus een stuk vaker dan vorig jaar gegoogeld zijn. Het zal je niet echt verbazen: misdaadjournalist Peter R. de Vries prijkt bovenaan de lijst. Na de aanslag op hem werd zijn naam veel ingetoetst in Google. Maar daar blijft het niet bij. 

Populairste zoekopdrachten in Google 2021

  1. Peter R. de Vries

  2. EK 2021

  3. Stemwijzer

  4. Avondklok

  5. Testen voor toegang

  6. Sneeuwradar

  7. Olympische Spelen

  8. iPhone 13

  9. Nelson Valkenburg

  10. WhatsApp-storing

Ijzige kou

2021 stond dus vooral in het teken van de moord op Peter R. de vries, maar ook de avondklok hield ons duidelijk bezig, Testen voor Toegang waarmee we eventjes naar clubs mochten en de WhatsApp-storing van begin oktober waren ook erg populaire zoektermen. Op 6 staat het woord ‘Sneeuwradar' en die term was vooral populair tijdens de enorme kou in januari en februari, weet je nog? 

Foto: iStock

Lees ook:Netflix kerstfilms 2021: dit zijn de 13 nieuwste