Verplicht een goed gesprek: SBS6 toont met kerst alleen een knisperend haardvuur

Lifestyle door Elsemieke

Kerst 2021 komt steeds dichterbij en dus spelen alle streamingsdiensten en tv zenders daar handig op in. Behalve SBS6 dan, want deze zender wil juist af van alle tv programma's rondom de feestdagen. De zender zendt op Eerste Kerstdag alleen een haardvuur uit, begeleid door kerstmuziek van Sky Radio.

Verplicht een goed gesprek: SBS6 toont met Kerst alleen knisperend haardvuur 

Kerst 2021 nadert met rasse schreden en de commerciële zenders willen hier ook een graantje van meepikken, maar SBS6 doet het even anders dit jaar. SBS6 zendt dit jaar op de avond van Eerste Kerstdag namelijk geen televisieprogramma's en reclameblokken uit. In plaats daarvan kan je op dit kanaal tussen 18.30 en 22.30 uur alleen een haardvuur zien, opgeluisterd door kerstmuziek van Sky Radio.

Tijd voor elkaar

Geen tv kijken dus met kerst, want de zender heeft een bijzondere boodschap. Met het initiatief wil de zender mensen inspireren om meer aandacht voor elkaar te hebben tijdens de feestdagen. "Even geen programma's kijken, maar alle tijd nemen voor familie, vrienden, buren of mensen die wel wat gezelschap kunnen gebruiken", zegt directeur Marco Louwerens van SBS6-eigenaar Talpa. "Lekker eten, goede gesprekken, een spelletje. Tijd voor elkaar; dan zorgen wij voor het haardvuur."

"Slap ouwehoeren"

De programma directeur heeft het idee uit Scandinavië. "Beetje slap ouwehoeren, spelletjes doen, vuurtje op de achtergrond. Aandacht voor elkaar, niet meer dan dat." De zender directeur is zich ervan bewust dat deze opzet het bedrijf minder geld op gaat leveren, aangezien het normaal gesproken hun taak is dat zoveel mogelijk mensen naar de tv kijken. Marco heeft hier vrede mee. "Grotendeels laten we die inkomsten nu lopen." Een deel van de sponsering krijgt SBS wel uit een supermarktketen. "Af en toe wordt er een blok op het vuur gelegd of loopt er een hond voorbij."