‘Break-in’ news: handige beveiligingstips voor de feestdagen

Lifestyle door Elsemieke

De dagen worden korter, de feestdagen staan voor de deur en de agenda’s zijn volgepland met kerstdiners en dagtripjes. Het is de tijd dat het onder de boom vol ligt met net gekochte cadeaus, maar hoe kun jij ervoor zorgen dat je deze - en al je andere eigendommen - met een gerust gevoel achterlaat wanneer je er niet bent? 

4 beveiligingstips voor de feestdagen

Voor inbrekers is de decembermaand een periode waarvan je weet dat mensen veel weg zijn en er dure spullen in huis worden gehaald, dit maakt de slagingskans groter. Wist je dat het inbrekers maximaal zeven minuten kost om in en uit een huis te sluipen? Beangstigend, we know. Ring gaf ons handige beveiligingstips voor de feestdagen!

1. Sluit ramen en deuren écht goed af

Het lijkt een ‘open deur’, maar als je ramen hebt met sloten, doe de ramen ook echt op slot. Laat ramen niet open en denk ook niet ‘ik ben maar 5 minuten weg, dus het is niet nodig’. Om te voorkomen dat ladders of schoppen worden gebruikt als’ inbreektools’, kun je ervoor zorgen dat ook de schuur of buitenopslagruimte op slot is.

2. Maak van je huis geen etalage

Je ziet steeds vaker dat mensen hun eigendommen openlijk laten slingeren of veel dure spullen in het zicht zetten. Een manier om dit te voorkomen, kan zijn om de gordijnen dicht te doen of je spullen in de gaten te houden door middel van een indoor camera. Op die manier kun je een oogje in het zeil houden via je smartphone.

3. Als je iets hoort, maak lawaai!

Ben je thuis en hoor je iets, maak geluid! Vaak blijven mensen heel stil boven liggen, wanneer ze beneden iets horen. Maar zodra je lawaai maakt, zijn volgens Evert inbrekers als de wervelwind de deur weer uit. Een manier om veel geluid te maken kan zijn door de huistelefoon te bellen of door middel van het installeren van een alarmsysteem. Deze komen tegenwoordig in DIY-varianten, die gemakkelijk zelf te installeren zijn. Ook kun je deze uitbreiden met een handige sirene of noodknop

4. Verlicht donkere hoeken

Overweeg energiezuinige lampen, welke werken op een timer om overdag op gezette tijden aan te doen, of wanneer het begint te schemeren. En het gaat niet alleen om het verlichten van de binnenkant van je huis. Zorg ook voor voldoende verlichting aan de buitenkant van je woning. Zo heb je lampen die 's nachts automatisch aangaan, gekoppeld zijn aan bewegingssensoren of via een app op je smartphone bediend kunnen worden. Ook camera's die zijn uitgerust met bewegingsgevoelige, ingebouwde schijnwerpers, zijn handig in het donkere seizoen. Ze geven een duidelijke boodschap af dat jouw huis geen gemakkelijk doelwit is.