Het einde van de Bachelorette: zijn Sylvia Geersen en Joris nog steeds samen?

Media door Jennifer

Het seizoen van de Bachelorette met Sylvia Geersen is afgelopen en het was een waar sprookje. De afgelopen tijd zagen we hoe meerdere mannen in Zuid-Afrika haar hart probeerden te veroveren, sommige zelfs letterlijk als 'prins op het witte paard'. Nu heerst de grote vraag onder kijkers: zijn Sylvia en haar kapitein Joris nog steeds samen?

Pas op: dit artikel bevat spoilers!

Reünieaflevering Bachelorette 2023

Eindelijk is het dan tijd voor de reünieaflevering van de Bachelorette 2023. Dit seizoen ging Sylvia Geersen op zoek naar de liefde van haar leven, of nou ja, dat hopen we. In deze laatste aflevering krijgen kijkers het antwoord op de vraag, waar ze al een week mee zitten: zijn Sylvia en Joris nog samen? Zoals altijd duurt het even voor dit antwoord komt, want eerst wordt nog een hoop teruggeblikt op het seizoen.

Verwarring tussen Oscar en Melvin

Zo haalt presentatrice Monica Geuze er op een gegeven moment een aantal stellingen bij, die rondgingen op de vele juicekanalen. Eén van de stellingen was: "Oscar en Melvin zijn niet dezelfde persoon." De twee kandidaten lijken inderdaad wel erg op elkaar, maar Melvin zegt nog maar eens: "We zijn geen broers." Vervolgens komt hij met een grappige anekdote, waarbij een vrouw in de kroeg hem aanzag als Oscar. Ze werd zelfs helemaal boos, dat Melvin haar niet begroette. Toen Melvin zichzelf vervolgens voorstelde, vroeg de vrouw verbaasd: "Huh? Ben je geen Oscar dan?" Nou, natuurlijk heerst dan de grote vraag: kent Oscar de vrouw wél? Helaas voor de vrouw kende Oscar haar ook niet. Eh, oké.

Lees ook: De Bachelorette-Rick heeft nieuwe liefde: "vlinders in mijn buik"

Allemaal leuke en lieve kandidaten

Na een half uur lang terugblikken met de kandidaten uit de Bachelorette is het eindelijk tijd voor dé vrouw van de avond: Sylvia Geersen. Ze vindt het wel spannend en vraagt direct om een glas champagne, die ze - natuurlijk - krijgt van Tjeerd, één van de kandidaten. "Doe je het weer, Tjeerd," zegt Monica lachend. Wanneer de moeder van Sylvia is aangeschoven aan tafel, wordt haar gevraagd naar haar favorieten. Onder andere Tjeerd wordt genoemd, maar ook Matthijs en Oscar. Al zegt ze daarna snel: "Nou ja, ik ken ze allemaal nog uit m'n hoofd, omdat ik ze allemaal hartstikke leuk vond." Ah! Ook Sylvia's zus noemt als favorieten Matthijs, Tjeerd en Oscar, waarop Sylvia vrij tactisch doorvraagt: "En... Joris?" Het is het perfecte bruggetje naar het verlossende antwoord.

Sylvia: onzeker in vliegtuig naar huis

Hoewel Sylvia tijdens haar seizoen van de Bachelorette een heleboel leuke en lieve mannen heeft ontmoet, lijkt één man toch continu erbovenuit te steken. In de finale krijgt namelijk Joris haar laatste roos. Hierdoor kreeg hij niet alleen de laatste roos in bezit, maar ook de eerste. Sylvia zegt ook heel mooi "the first and the last", gevolgd door een romantische kus. De vonken vliegen er volop vanaf tijdens hun momenten in het seizoen. Sylvia voelde aan het eind van het seizoen ook zeker vlinders in de buik: "Ik dacht: dit is echt een droomman." Alleen wordt ze in het vliegtuig op weg naar huis toch wel onzeker. In Zuid-Afrika zitten ze toch met z'n allen in een bubbel. Ze twijfelde: blijven de gevoelens ook in Nederland nog bij beide personen?

Sylvia en Joris: zijn ze nog samen?

Nou, de twijfels lijken meteen te verdwijnen, zodra het eerste appje in Nederland wordt gestuurd. Ze zochten elkaar namelijk snel op en bleven vervolgens twee weken elke dag bij elkaar. Yes! Al was het niet makkelijk om elkaar te zien na het seizoen. Op dat moment moest alles natuurlijk nog stiekem. Op een gegeven moment zegt Sylvia dan in één van haar vlogs: "Ben ik even blij als Nederland straks weet, dat we nog samen zijn. We zijn nergens veilig." Nou, ze vinden het in ieder geval erg moeilijk om los van elkaar te zijn. Helaas worden ze wel gedwongen om afstand te nemen, wanneer (kapitein) Joris weer naar Sint-Maarten moet voor zijn werk. Natuurlijk levert dat een hoop gemis op. Dan was het ook nog eens rond de kerstdagen. Gelukkig was Joris vervolgens lief om een ticket voor Sylvia te boeken. Ze komt voor kerst aan, maar gaat na eerste kerstdag weer terug. Oh no! Wat is daar gebeurd?

Betrapt in het vliegtuig

Helaas blijkt het moeilijk om een relatie tot stand te houden, wanneer alles in het geheim moet. Op weg naar Joris werd Sylvia namelijk onbewust gefilmd in het vliegtuig door een omstander, die haar heel sneaky filmde via het tv-scherm op de stoel. Op de video noemde Sylvia per ongeluk de bijnaam "Jor", terwijl ze Joris op dat moment eigenlijk de schuilnaam "Chris" had gegeven. Helaas werd precies dit moment gefilmd en vervolgens natuurlijk doorgestuurd naar juicekanalen.

"Proost op de vrijheid"

Het verraad hakte er bij Sylvia erg in. Ze werd hier verdrietig over en bouwde weer een muurtje op, om zich te beschermen tegen liefdesverdriet. Toen Joris dan weer terugkwam naar Nederland voor Sylvia, was zij precies op dat moment druk met haar eigen leven. "Ik kon er niet goed voor haar zijn," vertelt Joris in de reünieaflevering. Ze hielden dus voorlopig even afstand. Dit vond Joris wel lastig, zo vertelt Sylvia: "Hij gaf niet op aan mij. We gingen weer bellen, facetimen en ik miste hem weer. Toen belde ik hem op en zei ik: ik wil je helemaal niet kwijt, sorry, wil je alsjeblieft weer bij me zijn?" O, wat zoet!

En inderdaad, Sylvia en Joris zijn nog steeds samen. Joris leert haar alleen maar beter kennen en weet steeds beter, hoe hij met haar moet omgaan. "Proost op de vrijheid," zeggen ze tijdens het klinken van de champagneglazen. Dat worden veel wandelingen, hand in hand, en kusjes op straat van dit kersverse koppel! O, en wie weet ook nog een liefdesbaby? Dat roept één van de kandidaten gekscherend. "Ja, dat is wel wat ik wil, Jor," reageert Sylvia dan met een klein lachje. Gelukkig voor haar antwoordt Joris dan: "Zeker. Even kijken wanneer."

bachelorette sylvia geersen joris samen