Multimiljonair verbergt rijkdom voor familie en vrienden: "huur een appartement en doe ik alsof ik er woon”

Lifestyle door Rochèll

Wat zou jij doen als je een miljonair was? Je fortuin delen met je naasten, of juist niemand vertellen dat je zoveel geld op je bankrekening hebt staan? Op het online platform Reddit vertelt een anonieme multimiljonair voor de laatste optie te hebben gekozen. “Als mijn familie langskomt om mij te bezoeken, huur ik een appartement en doe ik alsof ik er woon.”

Nog voordat de persoon in kwestie miljoenen op de bank had staan, werd er al verwacht dat alles voor familie werd betaald. “Mijn ouders vertelden andere familieleden dat ze me zouden moeten bezoeken en dat ik dan voor hen zou zorgen. En waneer ik mijn ouders bezocht, verwachtten ze dat ik veel cadeautjes mee zou brengen en ieder uitje zou betalen”, schrijft de anonieme verteller. Om grenzen te stellen besloot de persoon minder contact te zoeken. “Ze verdienden het niet om mij echt te kennen.”

Lees ook: Pixie (11) richtte haar eigen bedrijf op en is nu al miljonair: "stapje terug en focussen op school"

Succesvol bedrijf

Tijdens de coronapandemie groeide het bedrijf van de anonieme ondernemer. “Vanuit huis werken gaf me meer tijd om me te focussen op mijn bedrijf. Mijn bedrijf werd steeds succesvoller - ik kon stoppen met mijn baan en besloot te investeren in andere bedrijven.” Terwijl de zaken juist goed gingen, vertelde de ondernemer iets anders aan familieleden. “Ik vertelde mijn familie dat ik mijn baan kwijt was geraakt en het moeilijk had. Ze stopten met het zoeken van contact. En als ik zelf niet belde, hoorde ik niks meer van ze.”

Schijnleven

Inmiddels is de band met familieleden weer iets hersteld. Om een schijnleven in stand te houden, doet de inmiddels multimiljonair alsof het leven er heel anders aan toe gaat, door bijvoorbeeld een ander appartement te huren tijdens bezoek van familie en vrienden. “Ik heb twee koffers vol met oude kleding en heb drie dozen vol met spullen. Als ik weet dat ze langskomen, vraag ik mijn assistent om een appartement te huren en mijn spullen erin te plaatsen.” Tegen familie vertelt de miljonair steeds weer een ander appartement te huren, in verband met de lagere kosten.