Jen (35) is thuisblijfmoeder mét een fulltime-nanny: "maakt me betere moeder"

Lifestyle door Elsemieke

De kans dat jij als moeder ook weleens gedroomd hebt van een zorgeloze tijd met een nanny in huis om alle vervelende huishoudelijke taakjes van je over te nemen, is aannemelijk. De Amerikaanse Jen bracht dit echter in de praktijk. Sterker nog: ze hoeft niet te werken, maar ook niet voor het huishouden te zorgen.

Jen (35) is thuisblijfmoeder én heeft een nanny

Jen Miller (35) is een fulltime thuisblijfmoeder. Maar als je denkt dat ze huishoudelijke taken op zich neemt, heb je het mis. Ze heeft namelijk een nanny in de arm genomen voor haar 2-jarige dochter Liberty. Op deze manier kan Jen haar eigen routine volgen gedurende de dag, zoals naar de sportschool gaan en uitgebreide self-care doen in de ochtend.

Jen is getrouwd met Grant (39) en hij werkt fulltime. De nanny is er in huis om Jen de ruimte te geven haar eigen ding te doen, maar ook om haar dochter alle aandacht te geven die ze nodig heeft. En nee, werken doet Jen niet. "Als de nanny er niet is, ben ik overweldigd door de huishoudelijke taken en heb ik moeite mijn aandacht op mijn dochter te richten", aldus Jen. "Het huishouden runnen, maar óók een moeder zijn, is al een fulltime job op zichzelf."

De beste moeder

Jen staat iedere dag om 5.30 uur op. Dan gaat ze naar de gym, loopt met de hond en maakt ontbijt. Als de nanny er is om 9.30 uur, zit ze even in haar thuiskantoortje. In de avond gaat de nanny wel naar huis, dan maakt Jen schoon waar nodig. Jen is blij met de fulltime nanny. "Het zorgt ervoor dat ik energie en geduld genoeg heb om de beste moeder te zijn die er maar is."