Smerige eigenschappen die elke drukke vrouw herkent

Lifestyle door Mariëlle

Drukke vrouwen zien er vaak tiptop uit. Maar achter dat keurige voorkomen gaat heel wat ranzigheid schuil. Want juist omdat ze zo druk zijn hebben ze weinig tijd voor uitgebreide verzorging. Dus doen ze wel eens deze vieze dingen.

Nee! Waarom heb je die wekker niet gehoord?! Voor de 387ste keer heb jij je verslapen. Gelukkig heb je gisteren je kleren al klaargelegd. Alleen de panty moet je nog pakken. Waar zijn je panty’s? Ah nee, die zitten nog in de was. Nou ja, dan trek je die maar aan. Die vieze. Niemand die het ziet. En zo zijn er nog zoveel smerige dingen die drukke vrouwen doen die niemand ziet. Elke vrouw met een volle agenda herkent dit.


1. Je ontbijt met chocolade, omdat je ooit ergens hebt gelezen dat een blokje chocolade net zo veel energie geeft (calorieën bevat) als een bruine boterham.

2. Tandenpoetsen duurt echt te lang, dus spoel je je mond snel met mondspoeling. Niet altijd natuurlijk, alleen als je haast hebt. Best vaak dus.
   
3. Voor de vijfde dag op rij gebruik je droogshampoo. Issie op? Talkpoeder, waar je normaal babybilletjes beschermt, voldoet ook. Mannen snappen dit niet, maar het talkpoeder neemt al het vet op. Tadaaam: frisse look!

4. Haarelastiekjes hergebruik je jarenlang. Je komt niet eens op het idee om ze te vervangen zo lang ze nog niet kapot of kwijt zijn. Daar moeten wel veel bacillen in zitten.

5. Ah joh, die make-up kan best nog wel een dagje. Een extra laagje mascara, een laagje poeder erover en niemand die het ziet. Nadat er een wattenstaafje onder de ogen door is gehaald dan.


6. Ja je geeft toe: de panty van de vorige dag draag je wel eens binnenstebuiten. Dat is geen ochtenfoutje, maar een bewuste actie omdat je denk dat het schoner is om hem binnenstebuiten te dragen (wat heus geen drol uitmaakt, je kunt hem net zo goed aantrekken zoals het hoort, want vies is-ie toch wel). Je moet toch wat als er geen schone panty's zijn en jouw outfit-inspiratie niet verder gaat dan een jurkje. Dan vis je een panty uit de wasmand, er zit niks anders op.

7. Wassen op een kort programma, terwijl de hele trommel vol zit. Duurt dit ook te lang? Dan is het nú tijd om direct over te schakelen op centrifugeren.

8. Een bord voor de afhaalchinees? Het zit toch al in een soort van bord? Je houdt er niet van om afwas te maken als het niet per se hoeft. Hergebruik van borden hoort ook bij jou 'bespaarstand'.

9. Afwasmiddel op? Handzeep doodt toch ook bacteriën?

10. Stel: je hebt alleen droge witte wijn in huis en er komt een vriendin die alleen zoet drinkt. Je hebt geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan, wat doe je dan? Suiker erbij! Probleem opgelost. Ja dat is minder lekker ja, maar zoet is sowieso minder lekker. Had ze maar droog moeten drinken.


11. Het gasfornuis gebruik je ook wel terwijl er overduidelijk muizenkeutels op liggen. Schoonmaken? Geen tijd! Koken past nog maar net in je planning. Je vindt het al heel wat dat er vanavond een keertje geen kant-en-klaar in de magnetron staat gaar te koken.

12. Beddengoed hoef je toch niet na elke date te wassen? Yo, je blijft niet aan de gang!

13. Geen tijd om boodschappen te doen, die uiensoep die al vier dagen op het fornuis staat kun je vast wel weer opwarmen. Als je het maar lang genoeg op een hoge stand verwarmt worden alle bacteriën heus wel gedood.

14. Ah nee, jouw kat heeft duidelijk een drol klem zitten. Ga dan gewoon poepen, beest! Holy shit, die kattenbak kan wel een schoonmaakbeurtje gebruiken. Nu niet. Geen tijd. Drollen eruit en een laagje grit erover. Kan-ie weer een paar dagen mee.

15. Kleren wassen? Wooops, vergeten. Je hebt niks schoons meer. Wat doe je dan? Drie liter parfum over je setje werkt prima.

16. Jouw huis ziet er heus wel picobello uit, maar je moet niet onder de bank kijken.

17. Je doet veel te lang met... Je tandenborstel, handdoeken, scrubhandschoentjes en dat soort flauwekul die je het investeren niet waard vindt.

Biecht maar op: welke smerige dingen doe jij weleens omdat je haast hebt?