Dit zijn de populairste Turkse babynamen

Kinderen door Maya Luz

Er zijn een hoop prachtige talen op deze wereld. En al deze talen produceren de meest mooie en unieke babynamen. De Turkse taal is hierop absoluut geen uitzondering. Turkse babynamen zijn ook erg populair in Nederland! Dit zijn de populairste Turkse babynamen.

Lees ook: Dit zijn de populairste korte meisjesnamen

Turkse babynamen

Uit de Turkse taal komen veel prachtige en unieke namen voort. Veel van deze namen hebben een plekje weten te bemachtigen op de lijst met de populairste meisjes- en jongensnamen in 2022. En wie weet zien we een aantal van deze namen volgend jaar weer terug.

Turkse jongensnamen

In de lijst met populairste babynamen, valt op dat er meer Turkse jongensnamen in de lijst staan dan meisjesnamen. De competitie was om te snijden, maar we hebben toch een top vijf kunnen samenstellen! Dit zijn de vijf populairste Turkse jongensnamen.

1. Ayaz

De populairste Turkse jongensnaam in Nederland is Ayaz. Deze naam wordt sinds 2019 steeds populairder. Ayaz betekent vorst of koude, droge lucht.

2. Mert 

De tweede naam op ons lijstje is Mert. Deze naam is sinds 2012 populair en zag in dat jaar een enorme stijgende lijn. De naam Mert betekent moedig, man en dapper.

3. Eymen 

Na Mert staat Eymen op de lijst met de populairste Turkse jongensnamen. De naam Eymen is afgeleid van de naam Ayman. Deze naam staat ook op de lijst met de populairste jongensnamen, maar deze heeft onze top vijf net niet gehaald. Eymen heeft meerdere betekenissen waaronder hij die gelukkig is, dapper en rechtvaardige.

4. Kaan 

De naam Kaan is geschikt voor alle jongetjes die in huis behandeld worden als een prins. De naam betekent namelijk koning of heerser. De naam Kaan wordt sinds 2003 steeds populairder, de piek vond plaats in 2016.

5. Milas 

De laatste naam om de lijst met jongensnamen is Milas. Deze leuke jongensnaam is misschien wel de meest Turkse naam op ons lijstje. De naam betekent namelijk 'oude stad in Turkije'.  Deze naam was vooral in 2021 extreem populair. De naam is sindsdien afgenomen in populariteit, maar haalt alsnog de top vijf.

Turkse meisjesnamen

Eerder zeiden we al dat er meer populaire Turkse jongensnamen waren dan meisjesnamen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de Turkse taal geen prachtige meisjesnamen te bieden heeft die in Nederland populair zijn. Dit zijn de populairste Turkse meisjesnamen.

1. Ayla

De populairste Turkse meisjesnaam in Nederland is Ayla. Deze naam staat op plek 87 op de lijst met alle meisjesnamen, daarmee is het de enige Turkse meisjesnaam in de top honderd. De naam Ayla is perfect voor een stralend meisje. De naam betekent namelijk halo, maanlicht en eik.

2. Elif 

De volgende naam op ons lijstje is Elif. Deze naam was het populairst tussen 2013 en 2017, maar ook nu haalt Elif nog onze top vijf. De naam Elif betekent slank.

3. Meryem 

Is jouw baby geboren in de maand mei? Dan is Meryem misschien wel de perfecte naam voor jouw pasgeboren meisje. Meryem betekent namelijk groots, meder en geboren in mei! 

4. Meyra 

De volgende naam op ons lijstje lijkt een beetje op Meryem. Meyra is een naam van Turkse afkomst die in 2021 opeens een enorme stijging in populariteit ervaarde. De naam Meyra betekent geluk en vreugde.

5. Esila 

Tot slot sluiten we ons lijstje af met Esila. Deze naam is niet alleen in Nederland populair, ook in Vlaanderen wordt de naam veel aan pasgeboren meisjes gegeven. De naam Esila betekent God's zegen.

Lees ook: Dit zijn de populairste Griekse babynamen