5 leuke manieren om Koningsdag te vieren met kinderen

Kinderen door Chloe

Koningsdag is voor veel kinderen één van de leukste feestdagen van het jaar. Er is dan ook genoeg te doen met Koningsdag. Vier jij dit jaar de verjaardag van de Koning ook met kinderen? Dan hebben wij wat leuke activiteiten voor je verzameld.

1. Naar de vrijmarkt

De meest populaire optie is natuurlijk het bezoeken van een vrijmarkt op 27 april. In iedere stad liggen kleedjes of staan kraampjes waar je tweedehands spulletjes kan kopen. Ook worden er vaak verschillende spellen en activiteiten georganiseerd voor kinderen. Denk aan een ouderwetse grabbelton of taartgooien. Er zijn zelfs meerdere vrijmarkten in het land speciaal voor kinderen. Vooral op deze plekken is genoeg te doen voor de kleintjes.

2. Zelf op de vrijmarkt staan

Kinderen vinden het vaak ook heel leuk om zelf op de vrijmarkt te staan. En dat is ook fijn voor jou, want doordat ze wat spulletjes verkopen ruimt het ook weer lekker op in huis. Ze hebben waarschijnlijk genoeg speelgoed liggen wat niet meer gebruikt wordt. Ook vinden ze het vaak heel leuk om zo wat centjes te verdienen.

3. Spelletjesdag

Heb je niet zo'n zin om naar de vrijmarkt te gaan en wil je gewoon lekker thuis wat doen. Organiseer dan een spelletjesdag voor jullie gezin of nodig ook nog wat familie uit. Vul de dag met oudhollandse spellen zoals koekhappen en sjoelen. En mocht het weer mee zitten, kan je deze dag natuurlijk ook lekker in de tuin organiseren.

4. Oranje kleding

Op Koningsdag is er natuurlijk maar één kleur die we dragen: oranje. Laat de kinderen daarom 's ochtends lekker beginnen met het pimpen van hun eigen Koningsdag t-shirt. Verf, kralen, glitters: het mag vandaag allemaal.

5. Bakken

Een andere manier om de kinderen te vermaken is door 's ochtends lekker in de keuken te spenderen. Bak samen wat lekkere dingen zoals taart of cake. Vervoglens kunnen de kinderen deze verkopen om zo een beetje bij te verdienen.