Waarom het fantastisch is om tante te zijn

Kinderen door Redactie Ze.nl

Zodra je het kind van je broer of zus ziet kun je de drang niet weerstaan om ze te verwennen met nieuwe kleding of speelgoed. Wat zijn ze toch leuk! Als je zelf (nog) geen kinderen wilt, kun je altijd de coole tante uithangen. Neefjes en nichtjes hebben is gewoonweg fantastisch en wel vanwege deze twaalf redenen.

Tante zijn

Lees ook: Passief agressieve dingen die (bijna) elke moeder zegt

Je kunt alvast afkijken

Je ziet hoe de bevalling je zus afgaat en hoe je broer aan het hannesen is met luiers. Dat ouderschap is natuurlijk niet niks en het is fijn om af te kijken wat zij ervan bakken. Zo kun je alvast zien wat jou te wachten staat en hoe je dingen wel (en vooral niet) moet doen. Als je kinderen wilt tenminste.

Het shoppen 

Je kunt fantastische dingen voor je neefje of nichtje kopen. Uiteraard koop je niet de spullen die ze echt nodig hebben maar al de fantastische dingen die jij als ukkepuk ook wel wilde hebben. Bovendien vindt het kroost je alleen maar leuk als je aankomt met een leuk presentje.

Je kunt lekker gek doen

Niemand kijkt ervan op wanneer jij samen met je kleine nichtje of neefje met een beschilderde toet rondloopt. Wanneer je nichtje een kattensnuitje op d’r gezichtje wil, neem jij er ook gewoon eentje op je bakkes. Dat is gezellig!

via GIPHY

Je ziet een klein wezentje opgroeien 

Naast dat het kleine grut allerlei grappige en leuke dingen doet, zie je ze ook steeds groter worden. Eerst had je neefje met zijn twee weken wel wat weg van een aliën, maar nu hij bijna zijn eerste verjaardagskaarsje uitblaast, is het echt een mensje geworden. Zo. Ontzettend. Lief.

Kids zijn ontzettend grappig 

Kinderen zijn misschien wel de leukste grappenmakers die op deze aarde rondlopen. Oké, echt grappen maken kunnen ze zo jong nog niet. Maar ze doen echt genoeg dingen waarvan we in een deuk liggen.

via GIPHY

Je wordt tante genoemd 

Hoe leuk is het wanneer kleine mensjes je achtervolgen en je tante noemen! Dat geeft gewoon een soort van kick. Jij bent gewoon hún tante!

Jij kunt the cool one zijn 

Een middagje alleen zijn met het kroost is fantastisch. Je hoeft alleen maar een oogje in het zeil te houden zodat ze veilig zijn en daarna kun je ze in one piece afleveren bij je broer of zus. Jij geeft ze voor die ene keer gewoon een ijsje, ook al gaan ze over een uurtje eten. Opvoeden doen de ouders wel. Al spreek je ze er natuurlijk wel op aan wanneer ze herrie schoppen.

Je kunt weer met speelgoed spelen

Stiekem willen we allemaal soms weer met speelgoed spelen en ons even weer kind voelen. Vooral als je kijkt wat het speelgoed tegenwoordig allemaal kan doen.

via GIPHY

Je hoeft je vrijheid niet op te geven

Terwijl je zus elk contact in haar telefoonlijst afbelt omdat ze last minute een oppas nodig heeft, is jouw grootste zorg wat je naar het desbetreffende feestje aan zult trekken. Je hoeft je niet druk te maken om een oppas. Jij hoeft alleen maar op jezelf te passen!

Een fantastisch knuffelmaatje 

Die kleine wezentjes geven de meest fantastische knuffels. Deze hoeven we niet eens toe te lichten!

via GIPHY

Je kunt je fotoskills bijspijkeren 

Jij kunt erop los klikken en zo leer je ook weer wat over fotografie. Bovendien is er niemand die zal zeggen dat hij of zij er niet mooi opstaat. Kinderen staan altijd leuk op foto’s.

Toekomstige oppas

Opgroeien met een neefje of nichtje is extra handig, want je kunt ze later inzetten als oppas voor je eigen kroost. En ja hoor, je zal daarvoor natuurlijk een leuke duit in hun spaarpot stoppen.

Lees ook: De mooiste items voor een boho-babykamer