Redenen waarom het geweldig is om tante te zijn

Mama door Sabine

Vroeger kon je je oudere broer of zus wel achter het behang plakken. Maar nu ben je ze best dankbaar. Door hen ben je namelijk de trotse tante van een fantastisch neefje of nichtje. En dat tante zijn, dat bevalt je maar al te goed! 
 
Kinderen zijn fantastisch en zo nu en dan zie je een exemplaar waarvan je eierstokken op hol slaan. Maar om meteen aan het baren te slaan is ook weer zoiets. Daarom ben je je broer/zus maar al te dankbaar dat zij al wel een koter hebben. Tante zijn is namelijk fantastisch en wel om deze redenen:
 
Je kunt vast afkijken
Je ziet hoe de bevalling je zus afgaat en hoe je broer aan het hannesen is met luiers. Dat ouderschap is natuurlijk niet niets en het is fijn om te zien wat zij ervan bakken. Zo kun je vast zien wat jou te wachten staat en hoe je dingen wel (en vooral niet) moet doen. Daarnaast is het best grappig om te zien hoe je broer de haren van je nichtje vlecht. Hij heeft overduidelijk ook nog wel het een en ander te leren. 


Het shoppen 
Je kunt fantastische dingen voor je neefje of nichtje kopen. Uiteraard koop je niet de spullen die ze echt nodig hebben maar al de fantastische tools die jij als ukkepuk ook wel wilde hebben. Bovendien vindt het kroost je alleen maar leuk als je aankomt met een leuk presentje. 

Je kunt lekker gek doen
Niemand kijkt ervan op wanneer jij samen met je kleine nichtje of neefje met een beschilderde toet rondloopt. Wanneer je nichtje een kattensnuitje op d’r gezichtje wil, neem jij ook gewoon eentje op je bakkes. Dat is gezellig! 
 
Je ziet een klein wezentje opgroeien 
Naast dat die kleine allerlei grappige en leuke dingen doet, zie je hem of haar ook steeds groter worden. Eerst had-ie met z’n twee weken wel wat weg van een alien, maar nu hij al bijna zijn ene verjaardagskaarsje mag uitblazen, is het echt een mensje geworden! Zo. Ontzettend. Lief. 
 
Kids zijn ontzettend grappig 
Kinderen zijn misschien wel de leukste grappenmakers die op deze aarde rondlopen. Oké, echt grappen maken kunnen ze zo jong nog niet echt. Maar ze doen echt genoeg dingen waarvan we in een deuk liggen. 
 


Je wordt tante genoemd 
Hoe leuk is het wanneer kleine mensjes je achtervolgen en je tante noemen! Dat geeft gewoon een soort van kick. Jij bent gewoon hún tante! 
 
Jij kunt the cool one zijn 
Wanneer jij een middagje alleen met het kroost bent, hoef je alleen maar een oogje in het zeil te houden zodat ze veilig zijn en jij ze in one piece kunt afleveren bij je broer of zus. Jij geeft ze voor die ene keer gewoon een ijsje ook al gaan ze over een uurtje eten. Opvoeden doen de ouders wel. Al zal je hem of haar er wel op aanspreken wanneer ze zomaar met een leuk speelgoedje de speelgoedwinkel uitrennen. 
 
Je kunt weer met speelgoed spelen
Met speelgoed spelen zonder over te komen als een net ontsnapte psychiatrisch patiënt is best leuk. Vooral als je kijkt wat die poppen van vandaag de dag kunnen. Jouw Baby Born had niet haar eigen auto, paard en scooter hoor! 

Je hoeft je vrijheid niet op te geven

Terwijl je broer of zus elk contact in hun telefoonlijst afbellen wanneer ze last minute een oppas nodig hebben, is jouw grootste zorg wat je naar het desbetreffende partijtje aan zult trekken. Je hoeft je niet druk te maken om een oppas. Jij hoeft alleen maar op jezelf te passen! 

 
Een fantastisch knuffelmaatje 
Die kleine wezentjes geven de meest fantastische knuffels. Deze hoeven we niet eens toe te lichten! 

 
Je kunt je fotoskills bijspijkeren 
Jij kunt erop los klikken en zo leer je ook weer wat over fotografie. Bovendien is er niemand die zal zeggen dat hij of zij er niet mooi opstaat. Kinderen staan altijd leuk op foto’s. 

Toekomstige oppas

En als je je lieve neefje en nichtje een beetje goed bespeeld, kun je ze later inzetten als oppas voor jouw kroost. En ja hoor, je zal daarvoor een leuke duit in hun spaarpot stoppen. 
 
Wat vind jij zo geweldig aan tante zijn?