Waarom het hebben van een nichtje zo geweldig is

Lifestyle door Elsemieke

Al voor je geboorte werd besloten dat het hártstikke handig is dat jullie elkaar laten konden vermaken. Dat was echt een fantastisch idee, want nu heb je altijd iemand om mee dubbel te liggen op saaie verjaardagen of familieweekenden.
 
Ook al zou je het willen, je komt niet onder haar uit. Van kleins af aan lagen jullie al samen bij elkaar te brabbelen in de box en nu doen jullie hetzelfde, maar dan onder het genot van een flesje wijn. Een leuk nichtje hebben is gewoon onmisbaar, en dit is waarom!
 

Bron
 
1. Je komt met haar de saaie familieweekenden en verjaardagen wel door. Jullie zijn waarschijnlijk van ongeveer dezelfde leeftijd, dus dat betekent dat je elkaar goed aanvoelt. Één blik is voldoende om in een deuk te liggen. 
 
2. Doordat jullie met elkaar zijn opgegroeid kennen jullie elkaar door en door. Je zit met elkaar opgescheept, maar dat zorgt er wel voor dat jullie vriendschap anders is dan die met je eigen vriendinnen. Bloedverwanten hebben een intensere band dan die je ooit met een ander kan krijgen.
 
3. Ze is bij alle belangrijke momenten in je leven. En jij bij die van haar. En dat is niet alleen maar omdat je familie bent en automatisch wordt uitgenodigd, maar omdat je die momenten ook voor geen goud zou willen missen.

4. Ze is je partner in crime bij de zoveelste verjaardag. Kunnen jullie meteen weer even bijkletsen over jullie bezigheden en de mannen in jullie leven. Want dat zijn er nogal wat en zij begrijpt oprecht wat je bedoelt. 

5. Je nichtje en jij zijn verbonden voor het leven, of je het nu wil of niet. Met haar heb je een speciale band. Misschien komt het omdat jullie samen bij je oma in het badje zaten en vervolgens werden volgestopt met snoep? Wat hadden jullie het toch ook zwaar.

6. Jullie hebben nooit ruzie. En als er weer irritaties zijn komt dat altijd weer goed. Als je boos bent kun je haar namelijk niet ontwijken, zo gaat dat nu eenmaal met familieleden. En dat komt de band alleen maar ten goede.

7. Je kunt alles tegen haar zeggen. Dat die broek haar nét iets te strak zit bijvoorbeeld, of dat ze beter kan stoppen met die ene foute scharrel. Misschien volgt ze je advies niet altijd op, maar jullie kunnen in ieder geval alles probleemloos tegen elkaar zeggen. 

8. Last but not least: ze lijkt op je. Of jij op haar, hoe je het ook wil bekijken. En dat kun je van je vriendinnen niet zeggen. Of het nu qua persoonlijkheid of op het uiterlijke gebied is, jij en je nichtje hebben bepaalde overeenkomsten die de band extra speciaal maakt.

Wat vind jij zo fantastisch aan je nichtje?