Dit zijn de populairste Italiaanse babynamen

Kinderen door Maya Luz

Heb jij een enorme liefde voor Italië en heb je een baby op komst? Dan is het geen gek idee om jouw baby een Italiaanse naam te geven. Een Italiaanse naam is uniek en heeft een prachtige klank die je doet denken aan de rijke Italiaanse cultuur. Dus ben jij nog op zoek naar naaminspiratie en ben je benieuwd naar de populairste Italiaanse babynamen in Nederland? Wij zetten de populairst meisjes- en jongensnamen voor je op een rijtje.

Lees ook: Dit zijn de populairste Friese babynamen

Italiaanse babynamen

Italiaanse namen horen we in Nederland best vaak. Je hoeft gelukkig ook geen Italiaans te spreken om ze mooi uit te kunnen spreken. Wel hebben sommige namen bepaalde klanken die de naam een unieke Italiaanse flair geven. Als je op zoek bent naar een prachtige Italiaanse naam hoef je gelukkig niet ver te zoeken. Dit zijn de populairste jongens- en meisjesnamen in het Italiaans.

Italiaanse jongensnamen

Nederlandse jongensnamen hoor je erg vaak. Denk aan namen als Bas, Jasper of Noah. Als jij jouw kleine mannetje toch iets meer wil laten opvallen, dan is een Italiaanse babynaam zeker een goede keuze.

1. Matteo

Matteo is een prachtige en unieke Italiaanse jongensnaam. De naam betekent geschenk of geschenk van God. En zeker als jouw zwangerschap niet altijd even makkelijk is geweest, is jouw kindje een geschenk. Deze naam staat van alle Italiaanse jongensnamen het hoogst in het lijstje van 2022, en dat is dus om een goede reden!

2. Lorenzo

De naam Lorenzo heeft iets stoers. De naam betekent de gelauwerde, wat ook wel bekroond of geëerd betekent. Als jij dus van plan bent om jouw kindje stiekem een beetje te verwennen, dan is deze babynaam zeker erg toepasselijk.

3. Giovanni

Ook Giovanni was in het afgelopen jaar een populaire babynaam. Het betekent God is genadig. Dit is dus een prachtige naam om voor te kiezen als je jouw Italiaanse babynaam ook wil koppelen aan religie.

4. Danilo

Vind jij de naam Daan mooi? Dan is dit de Italiaanse babynaam om voor te gaan. Het heeft iets bekends maar toch iets unieks. En het betekent God is mijn rechter.

5. Milano

Milano, ook wel de stad van de mode. Als jij en je partner ooit samen op reis zijn geweest naar Milaan, is dit misschien wel de perfecte babynaam voor jullie kindje. Op deze manier herdenken jullie en romantische reis die jullie samen gemaakt hebben, en waar Milano misschien wel vandaan komt...

Italiaanse meisjesnamen

Ook op het gebied van meisjesnamen heeft de Italiaanse taal veel te bieden. Dit zijn de populairste meisjesnamen in het Italiaans.

1. Isabella

Isabella is een ontzettend populaire naam, en dat heeft een goede reden. Deze leuke meisjesnaam kun je afkorten naar Isa of Isabel, of je kunt er Isabelle van maken. Deze naam is afgeleid van de naam Elizabeth en betekent God is mijn eed. Een andere populaire variant van deze naam is Bella, wat Italiaans is voor mooi.

2. Sofia

De naam Sophie is extreem populair in Nederland. Erg veel mensen heten zo. Als je toch liever voor een uniekere babynaam gaat, kun je kiezen voor het Italiaanse Sofia. De naam betekent levenswijsheid, perfect voor een slim meisje dus.

3. Elena

De naam Elena komt voor in meerdere talen. Zo vindt de naam haar oorsprong in het Arabisch. Mocht je de naam een andere voorletter willen geven, dan zijn er best veel opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Helena, Jelena of Selena.

4. Donna

Deze naam is voor de fans van Mamma mia! De film heeft een Italiaanse titel, dan weet je dat het meant to be is. Dit is een ontzettend leuke meisjesnaam met een vrolijke uitstraling. In het Italiaans betekent de naam vrouw of dame.

5. Eliana

Deze mooie meisjesnaam heeft iets weg van Elena, een eerder benoemde naam. Maar deze naam is toch even anders. Deze naam betekent God heeft mijn gebeden beantwoord. Deze naam is dus een mooie keuze voor de moeders die al erg lang een kinderwens hadden.

Lees ook: Dit zijn de populairste Nederlandse babynamen