Dit zijn de populairste korte meisjesnamen

Kinderen door Maya Luz

Op de lijst met de populairste meisjesnamen in Nederland staan een hoop prachtige namen. Denk aan Olivia, Sophie of Maeve. Wat opvalt op de lijst is dat naast deze mooie namen, korte namen erg populair zijn! Dit zijn de populairste meisjesnamen met vier of minder letters.

Lees ook: Dit zijn de populairste korte jongensnamen

1. Emma

Emma is de populairste meisjesnaam in Nederland. In 2022 werd de naam maar het liefst 677 keer aan een meisje gegeven in ons land. De naam Emma is een Germaanse naam. Deze schattige meisjesnaam heeft meerdere betekenissen waaronder machtig, verbonden, groots en trouw.

2. Mila

Op de derde plek op de lijst met de populairste meisjesnamen staat de naam Mila. De meisjesnaam Mila heeft een Slavische herkomst. Mila betekent geliefd of geliefd door het volk. Maar liefst 624 pasgeboren meisjes kregen in 2022 de naam Mila.

3. Yara

Op de derde plek op ons lijstje staat de naam Yara. Deze naam is Arabisch. Het betekent lente, sterk of kleine vlinder. Deze naam kan ook gespeld worden met een H op het einde. In 2022 kregen 559 meisjes de naam Yara.

4. Saar

Saar stamt af van de naam Sara. Deze naam is ook populair, toch is deze vorm iets populairder. De naam Saar komt uit het Hebreeuws. De betekenis van de naam is vorstin.

5. Nora

De volgende naam op onze lijst is Nora. Deze naam stamt af van de naam Eleonora en is zowel Arabisch als Iers. 524 meisjes die in 2022 geboren zijn hebben deze meisjesnaam gekregen. De naam betekent onder andere vlam, God is mijn licht of eer.

6. Tess

De naam Tess zijn we eerder tegengekomen, op onze lijst met de populairste Griekse meisjesnamen. Dit is namelijk de populairste Griekse meisjesnaam in Nederland. De naam stamt af van de naam Theresia en betekent oogst, zomer en jageres.

7. Noor

De volgende naam op ons lijstje is afgeleid van een naam die we eerder voorbij hebben zien komen. De naam Noor stamt namelijk af van Nora. De naam is van oorsprong Nederlands en deelt dezelfde betekenissen als de naam Nora.

8. Sara

Eerder hebben we het gehad over de naam Saar. Deze naam stamt af van de volgende naam op ons lijstje, namelijk Sara. De naam Sara is afgeleid van de naam Sarah en komt ook uit het Hebreeuws. Saar heeft een enkele betekenis, Sara heeft er meerdere. Sara betekent vorstin, prinses, vreugde en vrouw van hoge rang.

9. Liv

Liv is de eerste naam op onze lijst van drie letters lang. Liv wordt vaak gebruikt als een afkorting van de naam Olivia. De naam Liv is Scandinavisch en betekent beschermer en leven.

10. Zoë

De laatste naam op ons lijstje is Zoë. Deze naam vindt haar oorsprong in het Grieks. De meisjesnaam betekent leven. In de lijst met de populairste meisjesnamen in Nederland staat Zoë op de veertiende plek. 

Lees ook: Dit zijn de populairste Islamitische babynamen