Dit zijn de populairste Islamitische babynamen

Kinderen door Maya Luz

Het is momenteel Ramadan. Deze periode van vasten is erg betekenisvol voor moslims. Uit het Islamitische geloof komen ook prachtige babynamen voort! Benieuwd naar welke islamitische babynamen het populairst zijn? Dit zijn de populairste babynamen die voortkomen uit de Islam.

Lees ook: De babynamen trends van 2023

Islamitische namen

Net als in de Bijbel, waar we laatste de populairste namen uit deelde, komen er ook uit de Koran een aantal prachtige namen voort. Deze namen worden dan ook vaak gegeven aan pasgeboren baby's. Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor jouw kleine wondertje, dit zijn de populairste Islamitsiche babynamen.

Islamitische jongensnamen

Vanuit de Islam zijn er een hoop jongensnamen die erg populair zijn in Nederland. Deze namen komen meestal voort uit de Arabische taal. Dit zijn de jongensnamen die het meest aan pasgeboren baby's gegeven worden in Nederland.

1. Adam

De naam Adam zou je misschien niet direct plaatsen als een Islamitische naam. Technisch gezien is Adam ook een bijbelse naam, deze kennen we allemaal uit het verhaal van Adam en Eva. Toch is Adam ook een Islamitische naam omdat deze naam ook voorkomt in de Koran. De naam Adam betekent mens of mensheid.

2. Amir

De naam Amir is perfect voor een kindje dat je wil opvoeden alsof hij van adel is. De naam betekent namelijk prins of commandant. Als je de naam een vrouwelijke draai wil geven kan dit ook! Voor een meisje kun je de naam veranderen naar Amira.

3. Hamza

De naam Hamza is ideaal voor stoere jongetjes. De naam betekent namelijk sterk en krachtig. Daarnaast is deze naam een leuke optie voor als jouw kind onder het sterrenbeeld Leeuw wordt geboren. Hamza betekent namelijk ook leeuw.

4. Ilyas

De naam Ilyas is ook een erg populaire optie voor jongensnamen in Nederland. De naam kan ook gespeld worden als Iljas. Ilyas was een profeet en boodschapper van God in de Koran. De naam betekent 'de Heer is mijn God'.

5. Zayd

Tot slot staat de naam Zayd hoofd in de lijst. Deze naam betekent verhogen. De naam is afgeleid van de naam Zada. In de Koran is dit de naam van de geadopteerde zoon van Mohammed. De naam kan ook gespeld worden als Zaid.

Islamitische meisjesnamen

Naast leuke jongensnamen, komen er ook een hoop prachtige meisjesnamen voort uit het Islamitische geloof. De populairste naam op dit lijstje staat zelfs op de tiende plek van de populairste meisjesnamen in Nederland!

1. Noor 

Net als Adam klinkt Noor niet snel als een Islamitische naam. Toch vindt deze naam haar origine in zowel het Latijn als het Arabisch. De naam betekent God is mijn licht. Ook heeft de naam veel variaties zoals Nora, Nour of Noura.

2. Lina

De naam Lina komt uit de Koran. De naam betekent jonge palmboom. Om de naam iets langer te maken kun je er ook Elina of Alina van maken.

3. Layla 

De naam Layla betekent nacht in het Arabisch. De naam kan ook geschreven worden als Leila of Leyla. Deze namen zijn allemaal Perzische meisjesnamen. De naam werd in het westen populair dankzij een Brtise schrijver die de naam gebruikte in een van zijn romans.

4. Aaliyah

Deze naam is perfect voor als jouw pasgeboren meisje in jouw ogen het mooiste meisje ter wereld is. Aaliyah is Arabisch voor schitterend. Maar het kan ook verheven of hemel betekenen. De naam kan ook geschreven worden als Aliyah.

5. Aisha

Tot slot is er deze schattige meisjesnaam. Aisha betekent levend en voorspoedig. In het Islamitische geloof was Aisha een van de vrouwen van de profeet Mohammed. Zij wordt om deze reden gezien als de Moeder van alle gelovigen.

Lees ook: Dit zijn de populairste Hebreeuwse babynamen