Dit zijn de populairste korte jongensnamen

Kinderen door Maya Luz

Namen zijn er in allerlei verschillende lengtes. En alhoewel een lange naam ontzettend mooi kan zijn, kan een kort maar krachtige naam juist ook erg betekenisvol zijn. In Nederland zijn korte jongensnamen erg populair. Dit zijn de populairste jongensnamen met vier letters of minder!

Lees ook: De babynamen trends van 2023

1. Noah

Noah is de populairste jongensnaam in Nederland. Deze naam is unisex en kan dus ook voor een meisje gebruikt worden. Noah vindt zijn origine in het Hebreeuws. De naam betekent rust, troost en vrede.

2. Liam

Op de tweede plek van de meest populaire jongensnamen in Nederland staat Liam. Deze naam komt uit het Iers en komt voort uit de naam William. De naam heeft meerdere verschillende betekenissen waaronder streven, koning en beschermer.

3. Luca

Net als Noah, is Luca een genderneutrale naam. De naam komt uit het Latijn. in 2022 stond Luca op de derde plek in de lijst met de populairste jongensnamen in Nederland. Luca betekent licht of maan.

4. Mees

Mees is de eerste naam op deze lijst die uit het Nederlands komt. Deze naam staat op de vijfde plek in de lijst en is al erg lang een populaire naam in ons land. Mees betekent zoon van de aarde. 

5. Finn

Direct onder Mees staat de naam Finn. Deze naam vindt zijn origine in het Scandinavisch. De naam betekent eerlijk. Daarnaast betekent het ook Finnen of man uit Finland, wat natuurlijk logisch is als je erover nadenkt. Deze naam staat op de zesde plek op de lijst met de populairste jongensnamen.

6. Levi

De naam Levi komt net als Noah uit het Hebreeuws. De naam betekent aanhankelijkheid, zich aansluiten of beste vriend. Deze naam werd maar liefst 585 keer aan een pasgeboren jongetje gegeven in 2022 in Nederland.

7. Sem

Sem is de kortste naam op ons lijstje. Deze naam is ook genderneutraal en komt voort uit zowel het Nederlands als het Hebreeuws. De naam Sem is afgeleid van de naam Samuël. Het betekent onder andere de naam is God of roem.

8. Daan

Net als de vorige naam op ons lijstje, komt Daan voort uit zowel het Hebreeuws als het Nederlands. De jongensnaam is afgeleid van de naam Daniël. De naam Daan werd maar liefst 538 keer aan een jongetje gegeven in 2022. 'Mijn rechter is God' is de betekenis van deze naam. Een vrouwelijke variatie op deze naam is Daantje.

9. Noud

Deze lijst is rijk aan Nederlandse namen, want ook de jongensnaam Noud is van oorsprong Nederlands. Deze leuke jongensnaam betekent 'als een adelaar heersend'. De naam werd aan 533 jongetjes gegeven in 2022.

10. Luuk

Tot slot op de lijst staat de naam Luuk. Ook deze jongensnaam is Nederlands. De naam is afgeleid van de naam Lucas. Het betekent licht en maan, net als Luca. 

Lees ook: Dit zijn de populairste Duitse babynamen