Dit zijn de populairste Duitse babynamen

Kinderen door Maya Luz

Bier, braadworsten en de Berlijnse muur, dit zijn allemaal dingen waar we aan denken als we aan ons buurland denken. Maar naast al deze dingen, zijn er ook een hoop populaire babynamen die voortkomen uit de Duitse taal. Dit zijn de populairste Duitse babynamen.

Lees ook: Dit zijn de populairste Arabische babynamen

Duitse babynamen

Als we aan de Duitse taal denken, zien we het waarschijnlijk niet snel als een taal om inspiratie uit te halen voor babynamen. Wij zien de taal vaak als hard en grof. Toch staan er een hoop Duitse namen in de lijst van de meest populaire meisjes- en jongensnamen. Wij zetten de top vijf voor beide geslachten op een rijtje.

Duitse jongensnamen

De Duitse taal kent veel unieke en stoere jongensnamen. In deze top vijf staan namen waarvan je niet snel zou verwachten dat ze een Duitse afkomst hebben! 

1. Noud

De populairste Duitse jongensnaam in Nederland in Noud. Deze naam staat op de twaalfde plek van de populairste jongensnamen. Het is een stoere naam die 'macht van de adelaar betekent'.

2. Sepp

Deze unieke babynaam is ook erg populair in Nederland. Hij staat zelfs in de top honderd van de meest gegeven namen van 2022. De naam betekent 'God voorziet en maakt beter'.

3. Rafael

Rafael is een unieke toevoeging aan deze lijst. Je zou door de klank van deze naam namelijk niet verwachten dat deze naam een Duitse origine heeft. Toch komt Rafael voort uit ons buurland. Het betekent 'God heeft genezen'. Deze naam komt ook erg veel voor in Frankrijk.

4. Vik

Vik is een stoere korte babynaam die eventueel ook voor een meisje gebruikt kan worden. De naam betekent 'kampioen'. Dit maakt de naam perfect voor als je een sportief zoontje wil! Deze naam komt ook veel voor bij onze zuiderburen.

5. Berend

Berend Botje ging uit varen... De naam Berend vindt zijn origine in de Duitse taal en is tegenwoordig nog erg populair in Nederland. Het is een erg stoere naam voor jouw kleine mannetje. Het betekent namelijk 'dapper als een beer'.

Duitse meisjesnamen

In de lijst met populairste meisjesnamen, zien we veel Duitse namen terug. Veel van de meest populaire namen hebben zelfs een Duitse origine! We benoemen de top vijf.

1. Emma

Emma is de populairste meisjesnaam in Nederland! Deze naam komt origineel van onze buren. De naam betekent 'ambitieus' of 'sterk'. Deze naam is al een aantal jaar ontzettend populair, en het ziet er niet naar uit alsof deze populariteit af zal nemen.

2. Lotte

De naam Lotte klinkt erg Nederlands. Toch is deze babynaam oorspronkelijk Duits. De naam betekent 'vrij', 'dapper' en 'sterk'. Verder is deze naam ook weer erg populair bij onze zuiderburen. In Vlaanderen staat deze naam op de derde plek van de populairste meisjesnamen.

3. Fenna

De naam Fenna is ook erg populair in Nederland op dit moment. Deze Duitse naam betekent 'eerlijk' en 'moedige beschermer'. Dit maakt het de meisjesnaam voor een toekomstige sterke vrouw!

4. Jula

Jula lijkt een beetje op Julia, maar dit is de Duitse variant. De betekenis van de naam is 'de jongeling' of ' gewijd aan Jupiter'. Dit maakt het een prachtige meisjesnaam voor aanstaande moeders die een liefde hebben voor astrologie en de sterren.

5. Romy

Tot slot staat de naam Romy in de top vijf van de populairste Duitse meisjesnamen. De naam is een samenvoeging van Rosemary en Maria. In de Verenigde Staten en Wales wordt de naam Romy zowel als jongensnaam als meisjesnaam gebruikt.

Lees ook: Dit zijn de populairste bijbelse babynamen