Dit zijn de populairste bijbelse babynamen

Kinderen door Maya Luz

Bij het uitkiezen van de perfecte babynaam, is de Bijbel voor veel mensen een bron van inspiratie. Het heilige boek uit het Christendom bevat veel verhalen met namen die in Nederland erg populair zijn. Dit zijn de populairste bijbelse jongens- en meisjesnamen in Nederland.

Lees ook: Dit zijn de populairste Franse babynamen

Bijbelse babynamen

De bijbel is een goudmijn als het op babynamen aankomt. Het boek staat vol met namen uit verhalen die we allemaal kennen. Denk aan David, Josef en Noach. Maar er zijn ook een hoop namen die voortkomen uit minder bekende verhalen. Toch zijn deze namen erg populair in Nederland. Dit zijn de meest voorkomende bijbelse jongens- en meisjesnamen.

Bijbelse jongensnamen

In de lijst met de meest populaire jongensnamen in Nederland, komen erg veel bijbelse namen voor. Deze mooie jongensnamen staan dan ook erg hoog in de lijst! Deze vijf babynamen stonden het hoogst in de lijst.

1. Levi

De naam Levi staat erg hoog in de lijst met populairste jongensnamen. Hij staat op plek negen! Deze jongensnaam komt ook erg vaak voor in de bijbel, 383 keer maar liefst. De babynaam betekent 'loyaliteit' of 'verbonden'.

2. Sem

De naam Sem is ook erg populair. Hij staat op de tiende plek, net onder Levi dus. De naam betekent 'goede naam' of 'roem'. In de bijbel was Sem de voorvader van Abraham en de zoon van Noach die we allemaal kennen van het verhaal over de ark.

3. Benjamin

Benjamin is de 'zoon van geluk'. In de bijbel is hij de jongste zoon van Jakob en Rachel en de broer van Josef. De babynaam Benjamin kan afgekort worden naar Ben of Bennie.

4. Boaz

Direct onder de naam Benjamin, staat Boaz. Deze naam betekent 'in hem is sterkte'. In de bijbel was Boaz een gelovige familieman die bekend stond als erg zorgzaam.

5. David

David is misschien wel een van de bekendste bijbelse jongensnamen. Het verhaal van David en Goliath is wereldwijd bekend. De naam David betekent 'geliefde'. Deze naam komt maar liefst 1075 keer voor in de bijbel.

Bijbelse meisjesnamen

Net als bij de jongensnamen, zijn er een hoop bijbelse meisjesnamen die erg populair zijn in Nederland. Ook deze namen staan erg hoog in de lijst met populaire babynamen van het afgelopen jaar. Deze vijf meisjesnamen kwamen het meeste voor.

1. Sara

Sara is de aartsmoeder van het volk van Israël. Ze is de vrouw van Abraham en de moeder van Izak. Deze naam staat op plek 12 van de populairste meisjesnamen in Nederland. De naam betekent 'vorstin' of 'heerseres'.

2. Anna

Op plek 16 in de lijst staat Anna. Deze naam komt ons waarschijnlijk bekend voor dankzij de film Frozen, maar het is ook een bijbelse naam. Anna betekent 'lieflijke' of 'bede om genade'. Verder kun je met deze naam veel varriëren. Zo kun je ook gaan voor de babynamen Annemieke, Annelies of Hanna.

3. Eva

De babynaam Eva betekent 'moeder van de levenden' of 'adem van leven'. Deze populaire meisjesnaam komt voort uit het Hebreeuwse Chavah. De naam Eva is niet heel vaak terug te vinden in de bijbel, de babynaam wordt maar zeven keer genoemd.

4. Maria

De naam Maria kennen we natuurlijk allemaal als de naam van de moeder van Jezus. De naam betekent 'schoonheid' of 'ster van de zee'. In de bijbel komen er meerdere vrouwen voor die Maria heten, maar de bekendste is uiteraard de moeder van Jezus. Maria staat op de 57ste plek in de lijst met populairste babynamen in Nederland.

5. Chloë 

Chloë is een ideale naam voor een jongste dochter. De naam betekent namelijk 'jong groen' of 'jong scheut'. Deze naam komt maar één keer in de bijbel voor. Paulus heeft het over de huisgenoten van Chloë, maar niet over Chloë zelf. Toch is het een erg populaire naam in Nederland.

Lees ook: Dit zijn de populairste Spaanse babynamen