Dit is waarom lepeltje-lepeltje slapen goed is voor je relatie

Relaties door Anne-Fleur

Of je nu de big spoon of de little spoon bent, stiekem genieten we allemaal intens van lepeltje-lepeltje slapen met je lover. Als je ook nog eens op deze manier in slaap valt, is het helemaal feest, want eerlijk: wie wil er nu niet knuffelend in slaap vallen? Another pluspuntje aan lepeltje-lepeltje liggen? Volgens onderzoek is het ook nog eens heel gezond! Lees gauw verder. 

Waarom lepeltje-lepeltje slapen goed is voor je relatie

Voor wie een reminder nodig heeft: bij lepeltje-lepeltje slapen of liggen, lig je achter elkaar in een houding waarop jullie precies tegen elkaar aan passen. Hoewel de little spoon het knuffelen op deze manier waarschijnlijk leuker vindt dan de big spoon (want: haar in je gezicht, lamme arm, etc.), is spooning hartstikke goed voor beide partijen in een relatie. 

Deze intieme en knuffelige houding zorgt voor een geborgen gevoel (vooral bij de little spoon) en de big spoon kan met een arm om je heen voor de geborgenheid zorgen. Heerlijk. 

Onderzoek

Nou, dat lepeltje-lepeltje slapen is dus niet alleen enorm fijn, het is ook nog eens gezond voor je relatie. Uit onderzoek van Springer’s Archives of Sexual Behavior is gebleken dat koppels die op deze manier liggen of in slaap vallen een 'betere' relatie hebben dan stellen die dit weinig of nooit doen. Deze houding zou ervoor moeten zorgen dat het vuurwerk tussen jullie blijvend is en stress van het dagelijkse leven als het ware verdwijnt. Wat cute. 

Hoofdonderzoeker Robin Edelstein zegt hierover: 'We ontdekten dat mensen zich veel geliefder voelen als ze knuffelen. Andersom knuffelen ze ook omdat ze liefde en affectie voor hun partner voelen. Knuffelen heeft ook een seksuele kant: vaak leidt het tot seks of gebeurt het na seks. Knuffelen dient dus vele doelen in een romantische relatie en wordt over het algemeen als heel positief ervaren'.

Aha, weten we ook direct hoe we in slaap gaan vallen vanavond...

Lees ook: Dankzij de 353-regel voorkom jij een gebroken hart tijdens het daten