Dankzij de 353-regel voorkom jij een gebroken hart tijdens het daten

Relaties door Jennifer

De meeste mensen worden in hun hele leven meerdere keren verliefd. Een gebroken hart lijkt daardoor niet te voorkomen. Of kun je liefdesverdriet wél vermijden? Nou, misschien wel als je de 353-regel volgt tijdens het daten. No worries, je bent niet de enige die hier nooit van heeft gehoord. Gelukkig ontdek je het nu en hopelijk op tijd!

Lees ook: Gebroken hart? Dit gebeurt er met je lichaam

Gebroken hart voorkomen: hoe doe je dat?

Een gebroken hart gun je natuurlijk niemand. Het is nooit fijn als je geliefde bij je weggaat. Hoewel een gebroken hart in de meeste gevallen een figuurlijke uitdrukking is, kan je hart ook écht breken. Soms ervaart iemand toch iets te veel emotionele stress, waardoor je pijn in de borst krijgt en moeite met ademen. Dat wil je al helemaal voorkomen, maar het liefst ook een gebroken hart in het algemeen. Alleen tja, kan dat? Een gebroken hart hoort wel een beetje bij het daten, toch? Wel kun je jezelf beschermen tegen zo’n heftige heartbreak. Alles wat je moet onthouden tijdens het daten is de zogenoemde 353-regel. Zo kun je als het goed is wél een gebroken hart voorkomen.

353-regel tijdens het daten

Eigenlijk is de 353-regel makkelijk om te onthouden. En hopelijk heb je dan tijdens het daten minder kans op liefdesverdriet en kun je een gebroken hart voorkomen. Hoe het werkt? Nou, eigenlijk is de 353-regel een soort geheugensteuntje om te weten of iemand goed genoeg voor je is. De eerste 3 betekent dat jij of je crush maximaal drie keer een date mag afzeggen. Gaat dit goed? Dan moeten jullie vervolgens op minimaal vijf dates, voordat jullie echt een relatie aangaan. Daarbij is het belangrijk dat je tot die tijd niet te veel gehecht raakt aan de ander. Tot slot moeten jullie namelijk minimaal drie maanden daten, voordat jullie gehecht raken aan elkaar.

Honeymoon fase

En helaas is het niet makkelijk om niet gehecht te raken in de eerste drie maanden van een relatie. De eerste drie maanden worden namelijk ook vaak de honeymoon fase genoemd. Dit is de fase in een relatie, waarbij jullie helemaal hoteldebotel zijn en amper zonder elkaar kunnen. Probeer daarom een goede balans te vinden tussen je eigen leven en het leven met je nieuwe partner. Spreek bijvoorbeeld af om alleen in het weekend bij elkaar te slapen. Zo houden jullie genoeg afstand van elkaar en raak je inderdaad niet te snel gehecht. Dan blijft de gebroken hart ver weg!

Lees ook: Zit jij in een love triangle? Zo kom je weer uit deze situatie