Zit jij in een love triangle? Zo kom je weer uit deze situatie

Single & daten door Maya Luz

Love triangles zien we in films en series, maar gebeuren ze ook in het echte leven? Ja! Alleen zijn ze vaak iets minder dramatisch en over de top dan in de films. In een love triangle zitten is niet bepaald een leuke situatie. Er gaat hoogstwaarschijnlijk iemand pijn gedaan worden, maar hoe voorkom je dat jij degene wordt met het gebroken hart? Dit is hoe je uit een love triangle komt.

Lees ook: Wordt het niks tussen jou en je crush? Dit is hoe je het kunt loslaten

Situatie 1: Jij moet iemand kiezen

Je kunt in een love triangle in twee posities zitten. Je kunt de persoon zijn waar twee anderen om vechten, of je bent een van de mensen waar uit gekozen moet worden. Laten we beginnen bij wat je kunt doen in die eerste situatie. 

Overweeg je opties

Wanneer jij degene bent die moet kiezen tussen twee mensen, is het goed om te overwegen wat je opties precies zijn. Wat zorgt ervoor dat jij het moeilijk vindt om de knoop door te hakken? Je kunt voor jezelf opschrijven wat de voordelen zouden zijn van al je opties en vervolgens kijken wat de nadelen zouden zijn. Weeg vervolgens de voor- en nadelen af. Onthoud dat geen van beide ook een optie is. Je bent deze mensen geen relatie verschuldigd als jij dit niet ziet zitten.

via GIPHY

Praat erover

Als je in een love triangle zit, weten alle partijen hier waarschijnlijk wel van af. Maar dit is niet altijd het geval. Het is dan ook goed om alle partijen op de hoogte te brengen van de situatie. Ga even één op één met ze in gesprek. Wees eerlijk over hoe jij over de situatie nadenkt. Hierdoor geef je de ander de mogelijkheid om zelf ook een keuze te maken. Door open met elkaar te communiceren kun je teleurstelling zo veel mogelijk voorkomen. Wees ook eerlijk tegenover alle partijen wanneer je jouw keuze hebt gemaakt. Laat iedereen weten waar ze aantoe zijn, dat zou jij ook willen als jij in hun schoenen zou staan.

Laat je niet beïnvloeden

Wanneer je met de mensen gaat praten die interesse in je hebben, is de kans groot dat ze gaan proberen om je over te halen om voor hen te kiezen. Dit is logisch, maar laat je niet gek maken. Wees realistisch en laat je niet te veel beïnvloeden door vleierij, cadeautjes of romantische gebaren.

Situatie 2: Iemand moet voor jou kiezen

De andere mogelijke situatie binnen een love triangle, is dat iemand moet kiezen tussen jou en iemand anders. Dit is hoe je hier het beste uit kunt komen.

Overweeg of je die persoon wel echt wil

Als je iemand echt heel erg leuk vindt, wil je er alles aan doen om ze voor je te winnen. Maar als je in een love triangle zit, kun je jezelf afvragen of je wel echt wil vechten voor diegene. Het is niet gek als jij je in deze situatie een tweede keuze voelt. Als je je zo voelt is het ook prima om je terug te trekken. Want wil je echt een tweede optie voor iemand zijn? Iemand die echt van je houdt, zou direct voor jou moeten gaan. Doen ze dat niet? Dan kun je best weglopen.

Geef je grenzen aan

Wanneer je met die persoon gaat praten over deze situatie, is het goed om je grenzen aan te geven. Je wil bijvoorbeeld niet dat je valse hoop krijgt of dat je erg lang moet wachten op een antwoord. Geef duidelijk aan wat je wel en niet accepteert. Wees ook eerlijk over je gevoelens. Probeer de ander niet te veel te beïnvloeden. Als iemand voor jou kiest, dan moeten ze dat doen omdat ze echt voor jou willen gaan. Iedere andere reden is ongeldig. Je hebt in ieder stadium van deze love triangle het recht om weg te lopen. Don't settle!

Stel realistische verwachtingen op

De ander moet tijd krijgen om na te denken over hun beslissing. In deze periode ben je waarschijnlijk zenuwachtig. Zorg ervoor dat je verwachtingen niet te hoog worden. Als je je verwachtingen realistisch houdt, is de mogelijke teleurstelling minder. En bekijk het zo: als een ander wordt gekozen boven jou, dan was het gewoon niet meant to be. Er zijn vast genoeg anderen die wel direct voor jou willen gaan.

Lees ook: Zombieing: een date trend die snel moet verdwijnen