Zombieing: een date trend die snel moet verdwijnen

Single & daten door Angel

Daten kan leuk zijn, maar ook zwaar tegen vallen. Het is maar net of het klikt met je date of niet en hoe het contact na de date verloopt: je wilt namelijk niet geghost worden. Dat is ongeveer wat er gebeurt met 'zombieing,' een date trend die meer is dan alleen de awkward ghosting.

Creepy & nep

Zoals het woord eigenlijk al een beetje verklapt, wordt de term zombieing gebruikt voor een persoon die 'ongevoelig' is en geen rekening houdt met de ander. De naam op zich klinkt al creepy en toxic genoeg. Maar er is meer...

Zombieing date trend: verdwijning & terugkomst

Stel, je hebt een enorm leuke date ervaring gehad en jullie willen een stapje verder. Het blijft niet bij drie dates, integendeel zelfs: het gaat richting een 'officiële' relatie. Wanneer je denkt dat alles goed gaat, komt het moment van de dead silence. Daar begint de ongewilde date trend. Die persoon met wie je het eerst zo leuk had, laat niks meer van zich horen. Dit kan wel weken tot een aantal maanden duren voordat je weer een teken van leven hebt ontvangen van hem of haar. Dit kan bijvoorbeeld via een like op social media of een persoonlijk bericht. Die persoon doet vaak alsof er niets aan de hand is en gaat gewoon weer met je chatten zoals voorheen. 

Verwarring

Doordat die persoon doet alsof alles weer goed is, kun je ontzettend verward raken. Alsof de onaangekondigde verdwijning niet twijfels met zich mee brachten, wordt het op dit punt alleen maar nog erger. Die persoon weet het zo te brengen, dat jij je schuldig gaat voelen, dat het jouw fout is dat diegene opeens verdween. Dit is precies de bedoeling van je 'date.'  

Hoe ga je hier mee om?

Zombieing is een verschrikkelijke date trend die je soms niet kunt ontwijken. Je bent eigenlijk 'het slachtoffer' van iemand die met je hart speelt. Om die persoon zo goed mogelijk te laten merken dat hij of zij niet met je kunt sollen, kun je het volgende doen:

  • Negeer de persoon. Val niet voor de lieve woorden die hij of zij tegen je zegt. Bedenk je dat die persoon het zo weer kan doen.
  • Verwijder de persoon van je social media accounts.
  • Blokkeer zijn of haar nummer.

Mocht je toch nog een hartig woordje willen spreken met de 'zombieing persoon,' wees dan duidelijk over je gevoelens en verwachtingen naar hem of haar toe. Wat diegene heeft gedaan is niet oké en dit mag je best laten weten. Voel je zeker niet schuldig als je die persoon gelijk na je pittige speech blokkeert. Weg met deze persoon en verschrikkelijke date trend!