Single met Valentijnsdag? Zo vier je het met je single vrienden

Single & daten door Maya Luz

Heb jij dit jaar geen Valentijn? Geen paniek! Je kunt namelijk Valentijnsdag vieren met je single vriendinnen. Je hebt helemaal geen partner nodig om op 14 februari een leuke dag te hebben. Dit is hoe jij Galentine's day kunt vieren met je single besties!

Lees ook: Bijna Valentijnsdag: dit zijn leuke unieke dates voor jou en je partner

Organiseer een cocktailavond

Cocktailavondjes zijn altijd leuk om te organiseren. Je kunt op veel creatieve manieren cocktails samenstellen terwijl je gezellig quality time spendeert met je vriendinnen. Om op Valentijsndag jullie cocktailavond extra speciaal te maken, kunnen jullie een thema uitkiezen. Jullie kunnen bijvoorbeeld cocktails maken die geïnspireerd zijn door jullie ex-partners. Waren ze bijvoorbeeld nogal kinderachtig, gingen ze vreemd of waren ze een wandelende red flag? Gebruik het als inspiratie voor heerlijke drankjes!

Neem elkaar mee op date

Je hebt helemaal geen partner nodig om op date te kunnen gaan op Valentijnsdag. Neem gewoon je vriendinnen mee op date. Dit is vooral leuk als je met z'n tweetjes bent, maar dit werkt natuurlijk ook als groepdate. Ga samen romantisch uit eten, geef elkaar rozen en doe alles wat je met een partner ook zou doen op Valentijnsdag! Behalve achteraf mee naar huis gaan misschien. 

Organiseer een spelletjesavond

Als je een groepje vriendinnen hebt die allemaal single zijn, kunnen jullie samen een spelletjesavond organiseren voor Valentijnsdag. Het leukste is om spelletjes uit te zoeken die iets te maken hebben met liefde, F*ck, Marry, Kill bijvoorbeeld. Combineer de spelletjes met een goede fles wijn en lekkere snacks en jij en je besties hebben gegarandeerd een avond om nooit te vergeten!

Maak een visionboard voor je liefdesleven

Op Valentijnsdag single zijn is voor sommige mensen best confronterend. Je bent natuurlijk single met een reden. Sommige meiden hebben net een break-up achter de rug, anderen zijn aan het daten en anderen kiezen ervoor om even op zichzelf te focussen. Wat je reden ook is, Valentijnsdag is een goed moment om naar de toekomst te kijken. Hoe wil je dat jouw liefdesleven eruit ziet over een jaar? Wil je dan nog single zijn of wil je dan de liefde van je leven gevonden hebben? Maak samen met je vriendinnen visionboards voor jullie ideale liefdesleven. Volgend jaar kunnen jullie hier dan samen op terugblikken om te kijken hoeveel van jullie wensen zijn uitgekomen.

Organiseer een picknick

Picknicken is een leuke date om op te gaan met Valentijnsdag. En als je single bent kun je dit natuurlijk gewoon lekker met je vriendinnen doen. Maak samen lekkere hapjes die goed passen bij de dag van de liefde. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien met chocolade. Daag je vriendinnen ook uit om in hun leukste Valentijns outfit naar de picknick te komen! Is het weer nou niet bepaald geschikt voor een picknick, dan kunnen jullie ook een brunch organiseren, of het picknickkleedje binnen neerleggen.

Happy Galentine's day meiden!

via GIPHY

Lees ook: Interessant: dit is over het algemeen het meest geliefde sterrenbeeld