Wordt het niks tussen jou en je crush? Dit is hoe je het kunt loslaten

Single & daten door Maya Luz

Stel, je vindt iemand ontzettend leuk, maar helaas voelt je crush niet hetzelfde voor jou. Dat is nogal balen, en ook vrij pijnlijk. Het beste wat je nu kunt doen is het achter je laten en verder gaan. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit is hoe je een crush kunt loslaten als het niks wordt tussen jullie.

Lees ook: Met dit sterrenbeeld kun je beter niét daten volgens jouw sterrenbeeld

Geef je gevoelens een plekje

Acceptatie is de eerste stap om je crush los te laten. Hoe voel jij je nu dat je weet dat jullie geen item worden? Voel je je afgewezen, verdrietig, teleurgesteld, boos? Wees eerlijk tegen jezelf en accepteer wat je nu voelt. Je hoeft je in deze situatie ook absoluut niet te schamen. Een crush hebben is hartstikke normaal. Je gevoelens wegdrukken zal ervoor zorgen dat je er alleen maar langer mee blijft zitten. Werk aan het negatieve gevoel en gun jezelf de tijd om het te verwerken. Je zult daarna een stuk makkelijker verder kunnen met je leven.

Rouw om het verlies

Rouwen om een crush klinkt misschien een beetje raar. Maar het helpt echt. We zeiden het hierboven ook al: laat jezelf voelen wat je voelt. Je hebt een verlies geleden. Je bent hoop op een relatie met deze persoon verloren, of deze persoon is helemaal uit je leven verdwenen. Dat is en blijft een verlies en het is juist goed om je gevoelens echt te voelen. Let it all out!

Praat erover

Met wie je over deze crush kan praten, hangt enorm van de situatie af. Maar het helpt zeker om je hart even te luchten bij iemand die je vertrouwt. Het is vooral fijn om met iemand te praten die jouw crush ook kent, zodat ze zich nog beter in jouw schoenen kunnen plaatsen. De mening van een ander kan jou helpen met het creëren van een nieuw perspectief. Mocht je niemand hebben om hierover te praten, dan kun je ook ervoor kiezen om je gevoelens op te schrijven.

Blijf even van sociale media af

Op sociale media wordt je waarschijnlijk regelmatig geconfronteerd met je crush. En dat helpt niet bij je healing proces. Je kunt je crush het beste even helemaal uit je hoofd zetten, en dat gaat niet als je die persoon steeds ziet. Laat je telefoon dus even liggen en leid jezelf af. Als je echt niet zonder je socials kan, kun je deze persoon ook ontvolgen of even tijdelijk dempen. 

Wees realistisch

De beste manier om met dit soort emoties om te gaan, is door er op een rationele manier naar te kijken. Als iemand geen gevoelens voor jou heeft, heeft dit een reden. Jullie zijn dan waarschijnlijk gewoon geen perfecte match en dat is niet het einde van de wereld. Alhoewel dit moeilijk is om te accepteren, heeft jouw crush echt een reden om niet met je te willen daten. Het is confronterend en pijnlijk, maar dit accepteren is het beste wat je kunt doen voor jezelf. Je kunt tenslotte niemand dwingen om verliefd op je te worden. Laat het lekker los en ga op zoek naar iemand die jou wel kan geven wat je nodig hebt!

via GIPHY

Lees ook: Dit is de reden waarom het vaak mis gaat in relaties