Dit is hoe je liefdesverdriet een beetje kunt verzachten

Lifestyle door Sascha

Een gebroken hart is maar moeilijk te lijmen want liefdesverdriet doet heel zeer. Je voelt je eenzaam, futloos en jouw forever hungry-bijnaam is ook als sneeuw voor de zon verdwenen. Wij komen je redden en hebben wat verzachtende tips voor je!

 
Lekker alles geven tijdens een flinke sportsessie bijvoorbeeld. Het lijkt misschien ongeloofwaardig maar er zijn écht een aantal tips die jouw liefdesverdriet enigszins een beetje kunnen verzachten. Lees maar snel verder!


Single zijn is fijn

Misschien een cliché en in tijden van liefdesverdriet niet helemaal geloofwaardig, maar het is wel echt waar! Single zijn is fijn. Je hoeft eindelijk geen rekening meer te houden met een ander, je kan doen en laten wat je wilt, geen verplichtingen meer, geen regels meer, lekker een heel kingsize bed voor jezelf, geen gesnurk, geen dekens die je moet delen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Be free & enjoy!
 
Accepteer het verdriet
Het liefst verzet je je tegen de pijn, want het toelaten is hartstikke moeilijk. Toch is je gevoel en emoties accepteren juist enorm belangrijk! Zodra je het wegstopt en al het gevoel onderdrukt, is er ook geen ruimte om het een plekje te geven. Probeer die dikke muur niet nog dikker te laten worden en laat mensen toe die jou willen troosten. Je hoeft het niet alleen te doen! Daar zijn vrienden voor.
 
Sport het eruit
Ja echt! Lekker sporten zorgt voor de broodnodige gelukshormoontjes en die kun jij natuurlijk wel erg goed gebruiken. Daarnaast fungeert het óók nog eens als een soort meditatie. Even een momentje voor jezelf om je hoofd volledig leeg te maken. Nog een tip: get your ass to yogaclass want yoga werkt hartstikke rustgevend en gegarandeerd dat jij na zo’n yogasessie weer even heerlijk zen bent.


De lijntjes doorknippen

Hoe moeilijk het ook is, verbreek alle lijntjes die een connectie geven tussen jou en je ex. Jouw ex in je leven blijven houden, is op dit moment niet de beste optie. Je wordt er constant weer aan herinnert en dat is eigenlijk net niet wat je nodig hebt om over je gebroken hart heen te komen. Haal ook de spulletjes weg die nog van hem zijn, of iets met hem te maken hebben. Oh, en gooi hem ook eventjes van social media af! Voor nu in ieder geval.
 
Je gedachtes sturen
De wond moet helen, maar dat wordt lastig als je constant aan hem denkt. Probeer je hoofd niet overuren te laten draaien door het te voeden met teveel gedachtes gerelateerd aan je ex. Probeer wanneer je aan je ex denkt die gedachtes meteen naar iets anders over te laten gaan. Uiteindelijk wordt dit een automatische en zal het vanzelf gaan! Leef in het hier en nu en focus je op de leuke dingetjes die je gaat doen.
 
Of…
Hang een dartbord op, prik zijn foto erop en mik zo goed als je kunt met de dartpijltjes.
 
Heb jij weleens last gehad van liefdesverdriet?