Lifestyle
Lifestyle

Yes! Van wijn word je slanker

Gék word je van dat zwembandje rond je middel en ook die kipfiletjes drijven je tot wanhoop. Je eet niets anders dan veggies en probeert alcohol te vermijden. Think again, want een wijntje blijkt helemaal niet zo slecht voor je te zijn.
 
We trainen ons helemaal suf in de sportschool om die vervelende vetrolletjes van die buiken te verbannen. Rondingen zijn hartstikke sexy, maar een strak bikinilichaam blieft ons ook wel! Chips, koekjes en chocolade moet je dan helaas zoveel mogelijk laten staan, dat weten we allemaal, maar dat lekkere drankje op zijn tijd blijkt helemaal niet zo’n probleem te zijn! Volgens een nieuwe studie is dat namelijk alleen maar goed voor je figuur.
 

Lekker wijntje
Uit het onderzoek van de Universiteit van Washington blijkt dus dat een glaasje wijn voor het slapen gaan je kan helpen om die extra kilo’s kwijt te raken. Dat klinkt ons als muziek in de oren!  De studie heeft aangetoond dat wijn en afvallen prima samengaan, dankzij het stofje resveratrol. Rode wijn zou je lichaam helpen om ongezond wit vet om te zetten in de betere variant: beige vet. Dat laatste is een stuk makkelijker te verbranden.
 
Rood fruit
Voordat je van enthousiasme spontaan een grote fles op je nachtkastje klaarzet, is het wel handig om nog even verder te lezen. Volgens vrijwel alle artsen moet je namelijk ook weer niet té veel wijn drinken, want daar heeft je lichaam echt geen baat bij. Resveratrol, het stofje waar je van afvalt, zit gelukkig ook in gezonder voedsel zoals bosbessen, druiven en aardbeien. Elke avond een wijntje mét een bakje aardbeien lijkt ons een prima oplossing.

Drink jij elke dag een lekker wijntje?