5 leuke manieren om Koningsdag te vieren met vrienden

Vrije tijd door Chloe

Koningsdag staat weer bijna voor de deur en dan vragen we ons ieder jaar hetzelfde af: wat gaan we doen? Met zo veel festiviteiten in het land en leuke opties wordt kiezen nog lastig. Vier jij Koningsdag dit jaar met vrienden? Dan zijn dit de leukste maieren om de verjaardag van de koning te vieren.

Naar een festival

Door het hele land worden op 27 april festivals georganiseerd. Van enorme festivalterreinen met bekende artiesten tot een klein buurt festival met wat lokale DJ's: alles is mogelijk. Er is dus genoeg keuze en als het weer op deze dag een beetje meezit is dit natuurlijk een heerlijke manier om Koningsdag met vrienden te vieren.

De stad in

In de grote steden barst het feest los. Er worden vaak verschillende evenementen in de stad georganiseerd en op veel plekken vind je live muziek. Het is dus ook heerlijk om op deze dag van kroeg naar kroeg te hoppen in de stad. 

Spelletjesdag

Hebben jij en je vrienden geen zin in zo'n groot feest? Vier Koningsdag dan gewoon lekker thuis. Haal wat leuke spellen uit de kast, maak lekkere hapjes en misschien wel wat oranje cocktails. Het voordeel is ook, dat dit een stuk goedkoper is dan Koningsdag op een festival vieren en het is minstens zo gezellig.

Sloep huren in Amsterdam

Wil je echt uitpakken dit jaar? Huur dan met je vrienden een sloep om over de grachten van Amsterdam te varen. Het moet dan natuurlijk wel lekker weer zijn, maar dan heb je ook wel een fantastische dag. Een paar koude drankjes mee de boot op en varen maar!

Lekker thuisblijven

Hebben jullie meer met koningsnacht dan Koningsdag? Dan begrijpen we ook wel dat je er niet op zit te wachten om ergens brak op een feestje te staan. Thuisblijven is daarom ook een heerlijk alternatief. Gewoon genoeg snacks inslaan, Netflix aan en je hebt een fantastische dag.