Met ruzie naar bed gaan is juist wel een goed idee: dit is waarom

Relaties door Maya Luz

Je hoort mensen vaak zeggen dat het niet goed is om met ruzie te gaan slapen. Als je ruzie hebt met je partner zou je er alles aan moeten doen om het goed te maken voordat jullie gaan slapen. Maar wat nou als je dat niet zou doen? Dit zijn alle voordelen van met ruzie naar bed gaan.

Lees ook: Dit zijn de meest gebruikte smoesjes door mensen die vreemdgaan

Je maakt geen overhaaste beslissingen

Als je iets snel opgelost wil hebben, maak je nog weleens een overhaaste beslissing. Je neemt niet alle voor- en nadelen mee in je uiteindelijke beslissing. Hierdoor kan het zijn dat je later spijt krijgt van je keuze. Wanneer je ruzie hebt met je partner zal je soms keuzes moeten maken. Bijvoorbeeld over gedrag van jezelf of de ander of over de ander wel of niet vergeven. Soms is het beter om er even een nachtje over te slapen. Bekijk de kwestie de volgende dag met een frisse blik, praat er met iemand over en praat het daarna uit. Hierdoor geef je jezelf de mogelijkheid om een goed doordachte beslissing te nemen.

Je krijgt de kans om de woede of het verdriet te laten bezinken

Tijdens een ruzie kunnen de emoties hoog oplopen. Je kan erg verdrietig worden of juist enorm veel woede ervaren. Als dit het geval is, is het juist goed om het niet direct uit te praten. Geef jezelf de tijd om je gevoelens te voelen en om ze te laten bezinken. Als je er een nachtje over kunt slapen, kan je kalmeren en de volgende dag met rust in je hoofd het uitpraten met je partner. Soms maken we overhaaste beslissingen omdat we vanuit emotie handelen. Door jezelf de tijd te geven om je emoties te laten bezinken, verklein je de kans hierop.

via GIPHY

De kans is kleiner dat de ruzie uit de hand loopt

Zoals we bij het vorige punt al zeiden: emoties kunnen hoog oplopen. En als je erg veel voelt, zeg je soms dingen die je niet meent. Je kunt de ander onbewust beledigen of pijn doen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je een gezonde discussie met elkaar wil voeren, moeten je emoties je niet in de weg zitten. Geef jezelf en je partner een break om te voorkomen dat de discussie verandert in een schreeuw wedstrijd. Het is veel effectiever om op een kalme manier te praten dan om tegen elkaar te schreeuwen en schelden.

Geen digitale ruzie

Als je niet samenwoont, kunnen ruzies ook ontstaan via Whatsapp. Dit is alles behalve gewenst. Via Whatsapp kun je de emoties van de ander een stuk moeilijker aflezen. Hierdoor lopen ruzies vaak uit de hand en praat je langs elkaar heen. Wanneer je doorhebt dat dit gebeurt, kun je tegen de ander zeggen dat je dit gesprek liever face to face voortzet. Hierdoor voorkom je onnodige miscommunicaties.

Lees ook: Wat doet seks met ons lichaam?