12x creatieve date-ideeën

Single & daten door Anjali

Naar de bioscoop gaan, een rondje wandelen of een samen koffie drinken zijn de meest vanzelfsprekende manieren om je partner op de eerste date te leren kennen, maar na een tijdje kunnen deze gaan vervelen. Hoe zorg je ervoor dat je de afspraakjes spannend houdt?

 

1. Ga naar een onbekende stad

Er zijn genoeg plekken waar jullie allebei nog niet geweest zijn, dus kies er één uit! Ontdek samen deze stad, en zoek van te voren nog geen cafeetjes of andere hotspots op. Laat je verbazen door de omgeving en beslis in het moment wat jullie willen doen.

2. Maak een omgekeerd diner

Jullie beginnen met het dessert, gaan daarna naar het hoofdgerecht, en eindigen met een voorgerecht. Dit kan natuurlijk thuis, waar jullie samen het hele diner kunnen koken. Is één van jullie geen goede chef? Doe het dan in een restaurant, en vraag de serveerster naar de opties.

3. Karaoke

Je hoeft geen muzikale ster te zijn, gek doen is al genoeg! Zing samen jullie favoriete liedjes zo vals als je kan, dat maakt het alleen maar leuker.

4. Vintage shoppen

Ga naar een kringloopwinkel en kies daar voor elkaar een leuke outfit uit die de ander de hele dag moet dragen. Leer elkaars kledingstijl en haal inspiratie uit de outfits, misschien zitten er items bij die je nog veel vaker zal gaan dragen.

5. Internationale avond

Kies samen een land uit, en bereid kenmerkend eten voor uit dat land. Draai ook muziek uit dat land, kijk een film uit dat land, ga zo maar door. Verdiep je in andere culturen!

6. Escape room

In elke stad zit er altijd wel één, en hoe leuk is het om samen raadsels op te lossen? Op deze manier leer je je partner ook kennen op het gebied van kennis en oplettendheid, en kunnen jullie samen tot oplossingen komen.

7. Rolschaatsen

Laat je sportieve kant zien en ga buiten rolschaatsen! Als het regent bestaan er echte rolschaatsbanen, waar je drankjes kunt doen en kunt genieten van discomuziek, kleurrijke lichten en een gezellige sfeer.

8. Spelletjesavond

Blijf lekker thuis en kies je favoriete spelletjes uit, of dat bordspellen, kaartspellen of elektronische spellen zijn, het is altijd gezellig! Spreek ook af wat de verliezer moet doen, zo maak je de avond wat spannender. Let op: zorg dat jullie allebei tegen je verlies kunnen!

9. Waterfietsen

Samen met je date van het zonnetje genieten? Huur een waterfiets en vaar door de grachten! Een goed moment op lekker te kletsen en van het uitzicht te genieten, terwijl je onbewust tóch sportief bezig bent.

10. Volg een proefles

Bespreek welke interesses je deelt met je date, en kies een proefles uit. Dit kan uitlopen op een hele sportieve date, maar ook een creatieve of culinaire. Wat de proefles ook is, het is gegarandeerd een leuke date.

11. Comedy show

Bezoek een comedy show en geniet van het gelach en de optimistische sfeer. Met een lekker drankje en misschien een hapje kun je de hele avond lachen en heb je altijd een gespreksonderwerp met je partner.

12. Boottour

Kijk je ogen uit en luister naar de tourgids. Zo leer je geinige feitjes over de stad waar je bent en kun je deze momenten samen met je date delen. Tip: kies voor een boottour met diner, dan kun je met een prachtig uitzicht lekker eten samen.