Dit zijn de meest ongemakkelijke situaties tijdens een date

Single & daten door Juliët

Ongemakkelijke stiltes, de ander zit op de telefoon of eentje lijkt totaal niet op de foto. We kunnen de meest ongemakkelijke situaties meemaken tijdens een date. Gelukkig ben je niet de enige. Wij hebben voor je uitgezocht wat de meest voorkomende dingen zijn. Herken jij er wat?

Ongemakkelijke situaties

Veel singles krijgen wel eens te maken met een ongemakkelijke date. Zo blijft uit een onderzoek dat 1 op de 3 singles het liefst eerder zou willen vertrekken tijdens een date. Als dan iemand blijft zitten, is dit puur uit beleefdheid. Door de lockdown zouden single mensen geduldiger zijn geworden. Hier kun je wel je voordelen uithalen, want dan heb je langer de tijd om een goede indruk achter te laten. We gaan nu even het rijtje langs met de meest herkenbare situaties.

1. Opdringerig

Herkenbaar? Niet is zo vervelend als een date die zich fysiek aan je opdringt. Je zit daar helemaal niet op te wachten. Voor veel singles is dit dan ook de reden om het af te kappen.

2. Vol van zichzelf

Misschien vinden je ouders of opa en oma het fantastisch dat jij zoveel over jezelf praat, maar tijdens je date is dit niet zo verstandig. Het is een echte no-go. Dit blijkt uit een onderzoek. Probeer vooral interesse te tonen in de ander.

3. Catfish

Ja dit moet echt weer typisch bij jou gebeuren. Je hebt iemand online ontmoet en zodra je hem of haar in het echt ziet, blijkt die er eventjes heel anders uit te zien. Nou lekker is dat. Je hebt een catfish aan de haak geslagen. Ai!

4. The ex

Hoewel de meeste mensen wel weten dat het onderwerp ‘ex’ op een date een no go is. Blijkt het toch zo te zijn dat veel dates het onderwerp alsnog op tafel gooien. Daar worden we niet zo heel blij van. Thank you, next!

5. Mobiele brigade

Fantastisch die mobiele telefoons, maar niet als je aan het daten bent. Het is al helemaal ongemakkelijk als beide personen tegenover elkaar op de mobiel zitten. Kun je net zo goed gaan appen met de vraag of het eten gesmaakt heeft. Ja doe dit toch maar liever niet. Als jij echt interesse hebt in de ander, dan zit je niet eens aan je telefoon te denken.

6. Eenrichtingsverkeer

Je zit lekker aan tafel en wil een gesprek met de ander voeren. Maar zodra jij je verhaal afgemaakt hebt, komt er weinig geluid uit je date. Het wordt ongemakkelijk stil en je merkt dat het verhaal maar van een kant komt. Als je tegen een muur wilde praten, dan zat je niet tegenover je date.

 

via GIPHY