Koud tijdens het slapen? Door deze tips word je weer warm

Lifestyle door Angel

Negen van de tien keer is het hartstikke koud als je net in je bed springt. Vooral tijdens de koude dagen kan het nogal fris aanvoelen. Je voeten warmen maar niet op. Dit kan ervoor zorgen dat je minder goed slaapt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als jij het koud hebt tijdens het slapen, kun je weer warm worden door deze tips te volgen.

Vaker koud dan warm

Al die tijd verheug je je op een heerlijk warm bed. Maar zodra je er in ligt, bibber je van de kou. Het maakt niet uit hoeveel lagen kleding je aan hebt. De kou blijft als het ware om je heen hangen. Vet naar, maar door deze tips krijg je het zeker weer lekker warn.

Altijd koud tijdens het slapen? Door deze tips word je weer warm

1. Slaap je samen met je partner? Dan is knuffelen the way to go. Jullie lichaamstemperatuur stijgt door deze 'activiteit.' Reken er maar op dat jij het lekker warm gaat krijgen. Er zit wel een klein nadeel aan: zodra je partner zich wegdraait, is het gedaan met de warmte. Uiteindelijk zul je het met je eigen lichaamstemperatuur moeten doen.

2. Kies wollen sokken in plaats van katoen of polyester. Wol doet wonderen. De stof isoleert en kan meer vocht opnemen dan katoen.

3. Sluit een elektrische deken aan voor je je bed in duikt. Doe dit bijvoorbeeld vijf minuutjes van tevoren (of meer). Je zult jezelf enorm dankbaar zijn, want je komt in een heerlijk warm bed terecht waar je het liefst nooit meer uit wilt.

4. Kies een lange en ruime pyjama. Je wilt niet dat je kleding tijdens het omdraaien vast blijft zitten aan je lichaam. Vrij kunnen bewegen en nog steeds voldoende warmte krijgen is van belang voor je slaaprust.

5. Eet meer hete pepers. Je raadt het waarschijnlijk al, maar hete peper verhoogt je lichaamstemperatuur. Dit betekent dat je het een stuk minder koud gaat hebben in bed. 

6. Drink liever geen cafeïne. Een kop koffie klinkt verleidelijk om voor het slapengaan te drinken. Maar helaas, cafeïne vernauwt de bloedvaten in je voeten. Hierdoor worden ze sneller koud. Dat wil je dus echt niet hebben.

7. Gebruik een warme kruik. Een plaatselijke verwarming, vooral op de voeten, kan je helpen om het wat warmer te krijgen.

8. Stel de juiste temperatuur in op de slaapkamer. Te warm is immers net zo slecht als een te koude temperatuur. Houd gemiddeld 18 graden Celsius aan.

9. Neem een warmer dekbed of plaats meerdere dekbedden over elkaar heen. Dat wordt stapelen!

Nog steeds koud ondanks de tips?

Heb je het nog steeds koud tijdens het slapen, ondanks de bovenste tips? Dan kun je nog altijd een warme douche of bad nemen voor je gaat slapen. Je lichaamstemperatuur is op dat moment wat hoger dan normaal. Zo stap je gelijk wat warmer je bed in.