Douchen: kun je dat beter 's avonds of 's ochtends doen?

Wonen door Chloe

's Ochtends of 's avonds douchen? Waarschijnlijk heb je zo je voorkeur. Dit is voor iedereen anders en dat is ook helemaal prima. Maar wat is eigenlijk beter voor je? De redactie van Ze zocht het voor je uit.

Voor iedereen persoonlijk

Nou speelt persoonlijke voorkeur natuurlijk een grote rol, maar ook wat je op een dag zowel doet. Als je een baan hebt waar je vies bij wordt, dan is 's avonds douchen natuurlijk beter. Maar misschien heb je gewoon een kantoorbaan en vind je het lekker om je dag te starten met een lekkere workout. In dat geval is 's morgens douchen natuurlijk een beter idee.

's Avonds douchen is beter

Maakt het voor jou niet echt uit of je nou 's ochtends of 's avonds doucht? Dan kan je er beter voor kiezen om op het einde van de dag onder de douche te stappen. Dit is namelijk beter voor je huid omdat deze 's nachts de tijd neemt om te herstellen. Dit gaat nog beter als je huid lekker schoon is. Als jij normaal de douche onder gaat als je je bed uit komt, kan je dus beter je routine aanpassen. Een zachte en gezonde huid is dat wel waard.