4 kamerplanten die je slaap kunnen beïnvloeden

Wonen door Chloe

Heb jij er vaak moeite mee om in slaap te vallen? Dan zijn er verschillende dingen die je kan doen om je slaap te verbeteren. Zo kunnen planten ook van invloed zijn op je slaapkwaliteit. En welke je daarbij kunnen helpen vertellen wij je hier.

Aloe Vera

De Aloe Vera is niet alleen een hele stevige plant die leuk in je woning staat, maar ook nog eens heel functioneel. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat deze plant vaak in producten gebruikt wordt. Daarnaast zorgt deze plant ook nog eens voor een goede nachtrust. De plant zorgt namelijk voor extra veel zuurstof en zorgt ervoor dat je in een diepere slaap komt. Zo wordt je de volgende dag dus nog uitgeruster wakker.

De Lepelplant

Een populaire plant in de slaapkamer is de lepelplant. Deze plant reinigt de lucht door alle schadelijke stoffen in huis aan te pakken. Hierdoor heb je dus een veel schonere lucht, wat ook je nachtrust weer bevordert.

Jasmijn

Nog een plant die in veel cosmetische producten gebruikt wordt is jasmijn. Deze plant geeft een heerlijk rustgevende geur af, wat natuurlijk al goed is voor de nachtrust. Je wordt hier helemaal zen van en het verminderd het stress niveau. Daarnaast filtert deze plant ook nog eens de lucht.

Sansevieria

Deze plant staat ook wel bekend als de vrouwentong. Deze prachtige plant zorgt net als de Aloe Vera voor extra zuurstof in de slaapkamer. Dat is vooral handig in de koude wintermaanden. Als het dan te koud is om je raam 's nachts open te zetten is deze plant een prima alternatief.